Un oraș din România, desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break

Un start-up american care evaluează destinațiile alese de turiști pentru un city break a realizat un clasament al celor mai bune astfel de vacanțe rapide. Topul se află la cea de-a doua ediție și include și un oraș din România. Mai mult chiar, orașul nostru este indicat ca cea fiind cea mai ieftină destinație din întreaga lume pentru petrecerea unui city break.

image

Topul se află la a doua ediție și a fost realizat de Bounce, un start-up american finanțat de General Catalyst și Andreessen Horowitz, specializat în servicii de depozitare a bagajelor pe termen scurt.

Orașul din România, cel mai ieftin din lume

În realizarea clasamentului au fost luate în calcul cheltuielile cu cazarea, mesele la restaurant și transportul în 75 dintre cele mai populare destinații urbane, relevă datele analizate de Profit.ro.

Orașul Timișoara a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023.

Timișoara a obținut un scor de accesibilitate de 8,63 puncte, iar pe locul doi s-a clasat Buenos Aires, capitala Argentinei, cu 8,22 puncte.

„În ciuda dimensiunilor sale mici, orașul este plin de cultură, găzduind peste 30 de festivaluri pe parcursul anului, de la Central European Film Festival la Vest Fest, un festival de muzică de trei zile. Este ușor de înțeles de ce orașul a fost votat capitala europeană a culturii în 2021”, notează autorii clasamentului.

Clasamentul a analizat cheltuielile turiștilor cu cazarea la hotel, mesele la restaurant, transportul (taxi și transportul în comun), precum și costul unei sticle de vin și prețul berii la halbă.

Locul trei este ocupat de Baku, capitala Azerbaidjanului, fiind urmată de orașul indonezian Yogyakarta și de capitala Georgiei, Tbilisi.

De cealaltă parte, cele mai scumpe destinații de city break în acest an sunt Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

Top 20 cele mai ieftine destinații de city break în 2023

În top se află și Sevilla care se regăsește pe locul 5 în topul cele mai vizitate destinații din lume, potrivit clasamentului Bounce. De asemenea, la destinații ieftine pentru un city break găsim și Varșovia și Praga.  

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net