10 sfaturi să te ţii departe de viroze!

Ultima actualizare:

"Numărul virozelor a crescut, de circa două săptămâni, mai ales în rândul copiilor care se află în colectivităţi", ne-a declarat prof. Geza Molnar, medic specialist boli infecţioase-epidemiologie.

Potrivit acestuia, "în afară de virozele obişnuite, circulă şi enterovirusuri, cu fenomene respiratorii, care se răspândesc tot pe calea aerului, prin picăturile de salivă. Simptomele sunt: vărsături, febră, dureri musculare", a adăugat medicul.

Prof. Geza Molnar spune că, dacă nu este vorba de un copil foarte mic sau de un bătrân cu boli cronice şi dacă febra este moderată şi durează 2 - 3 zile, bolnavul se poate trata acasă cu medicamente care elimină simptomele, multe lichide şi repaus la pat.

"În cazul în care febra este mare şi persistă mai mult sau, dacă apare tusea productivă, trebuie mers neapărat la medic", a mai precizat profesorul. Ca să ne ferim de viroze medicii ne sfătuiesc:

1. Să ne spălăm regulat pe mâini cu apă şi săpun.

2. Să ne îmbrăcăm corespunzător (să nu ne fie nici frig, nici cald).

3. Să nu ducem copiii în locuri aglomerate.  La rândul său, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutriţionist, ne învaţă ce să mâncăm pentru a ne întări sistemul imunitar:

4.Mâncaţi varză murată, pentru că are un conţinut foarte mare de vitamina C, zinc, magneziu, potasiu şi calciu, mărind rezistenţa la viroze.

5. Consumaţi gutui: conţin pectine, fibre, vitamina C. Dacă mâncaţi o gutuie, nu ocoliţi sâmburii, pentru că aceştia stopează înmulţirea microorganismelor de la nivelul gâtului.

6. Beţi zilnic iaurt sau kefir: conţin probiotice, care sunt bacterii ce stimulează imunitatea!

7. La prânz, supa de pui este binevenită, întrucât este o bună sursă de anticorpi. Are un efect benefic în cazul durerilor în gât. Carnea are proteine care ajută la formarea anticorpilor.

Supa din piept de pasăre este bună în răceli datorită aminoacizilor care întăresc imunitatea. La sfârşitul preparării supei, este bine să punem pătrunjel tocat, bogat în vitamina C.

8. Nici o zi fără kiwi, portocale, lămăi, măceşe şi varză roşie, toate bogate în vitamina C, şi nici fără usturoi, care este un antibiotic natural.

9.De două ori pe săptămână, mâncaţi ficat, unt şi ouă - conţin multă vitamina A. Şi nu uitaţi de ciuperci care întăresc sistemul imunitar.

10. Ceaiurile de afine şi cătină sunt antivirale şi antibacteriene, iar suplimentele cu echinaceea au efect pozitiv asupra imunităţii, au proprietăţi antivirale.

Ne aşteaptă o iarnă geroasă

Europa se va confrunta cu o iarnă grea şi cu temperaturi reduse, au anunţat meteorologii britanici, informează Agerpres.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au analizat modificările de temperatură şi de intensitate a curenţilor din Oceanul Atlantic, care au un rol determinant în stabilirea caracterului iernii în Europa.

Prin urmare, experţii consideră că „Europa ar putea să intre într-o nouă mică eră glaciară".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net