12 cele mai contaminate fructe șI legume pe care le consumi zilnic
În zilele noatre, nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm cât mai multe fructe și legume deoarece sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă. Ele oferă o cantitate substanțială de vitamine și antioxidanți care fortifică organismul și îi prelungesc viața.
Totuși, un studiu recent realizat de o organizație care analizează problemele de mediu a dovedit că 12 dintre cele mai comune fructe și legume sunt contaminate cu pesticide foarte periculoase, relatează ViralNova.com. Aceste chimicale creează dezechilibre hormonale, cancer și alte boli periculoase. Următoarele 12 fructe și legume necesită o spălare foarte atentă cu apă înainte de a fi consummate pentru a nu ne pune viața în pericol.
Căpșunile
Merele
Nectarinele
Piersicile
Țelina
Strugurii
Cireșele
Spanacul
Roșiile
Ardeii
Roșiile cherry
Castraveții
Legume și fructe cel mai puțin susceptibile de a fi contaminate cu pesticide
Avocado
Porumbul
Ananasul
Varza
Mazărea
Ceapa
Asparagusul
Mango
Papaya
Kiwi
Vinetele
Grapefruit
Pepenele galben
Conopida
Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!