3 plante de primăvară care fac minuni pentru sănătate

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Trebuie să profiţi din plin de calităţile florilor de primăvară! Specialiştii în medicină naturistă spun că delicatele plante au un rol important în tratarea mai multor afecţiuni.

1. Lăcrămioarele, tonic cardiac

Cunoscute în popor şi ca „mărgăritare“, aceste flori delicate sunt adevărate comori nu doar pentru felul în care arată, ci şi pentru proprietăţile lor benefice. Preparatele din lăcrămioară stimulează felul în care funcţionează inima, întărindu-i forţa de contracţie şi normalizându-i ritmul bătăilor, datorită substanţelor cu proprietăţi cardiotonice pe care le conţine. 

Mod de folosire: Ca tonic cardiac, lăcrămioarele se consumă sub formă de infuzie, o lingură cu plantă mărunţită la 250 ml de apă fierbinte. Se administrează după răcire şi se bea o cană pe zi, timp de 10-15 zile. 

2. Toporaşii alină răceala şi gripa

Din punct de vedere terapeutic, florile şi frunzele lor au acţiune emolientă, dar şi expectorantă, datorită substanţelor cu acţiune antiinflamatorie, antibacteriană şi cicatrizantă pe care le au în compoziţie. Şi pentru că această perioadă este „presărată“ din belşug cu viroze, răceli ori stări gripale, leacurile eficiente cu toporaşi îţi stau la dispoziţie. 

Mod de preparare: Pentru episoadele de tuse convulsivă, poţi încerca siropul din flori de toporaşi. Se pun câteva flori proaspete într-un borcan de sticlă şi se toarnă peste ele miere de albine (până le acoperă), se lasă la macerat timp de două săptămâni şi ulterior se administrează câte o lingură de 3- 4 ori pe zi. Este bun în caz de răceală, gripă, faringite şi cele mai frecvente boli respiratorii.

3. Anemonele alungă durerea

Floarea Paştelui, cum mai este numită anemona, este utilizată cel mai adesea pentru a diminua tensiunile nervoase şi spasmele involuntare. O mai poţi folosi şi pentru ameliorarea durerii din timpul menstruaţiei, mai ales atunci când este asociată cu  problemele de ovare.

Mod de preparare: Dacă ai palpitaţii frecvente, senzaţia că nu te mai poţi ţine pe picioare şi muşchii se contractă involuntar, este posibil să treci printr-o criză de spasmofilie. 

Ca să te refaci, poţi să bei tinctură de anemonă, care se găseşte de cumpărat la plafar. Se iau câte 20 de picături, de trei ori pe zi, după mese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net