3 remedii pentru reglare hormonală

Ultima actualizare:

Smoothie-urile sunt bogate în substanţe nutritive şi foarte uşor de preparat acasă. Şi aşa este indicat, ca să fiţi siguri că aţi pus doar fructele care vă trebuie şi nu aţi adăugat zahăr. Ele pot fi o alegere bună pentru un mic dejun energizant, dar sunt recomandate şi pentru menţinerea echilibrului hormonal.

Cele şase elemente-cheie care trebuie să se regăsească într-un smoothie sunt: proteinele de calitate (pudră proteică), fibrele (seminţe de chia, de in etc.), grăsimile sănătoase (ulei de cocos, seminţe de cânepă, de in, avocado), lichidul (lapte fără lactoză, lapte de migdale, de soia, de cocos etc.), verdele (kale, salată, spanac etc.), fructele în cantitate mică (mai mult pentru gust – fructele conţin fructoză care poate creşte glicemia, mai ales dacă sunt consumate excesiv). Împreună, aceste elemente ajută la reglarea glicemiei, conferă energie şi ţin de foame, scrie csid.ro. 

Smoothie-urile ajută şi la echilibrarea hormonală. Cum? Foarte simplu: proteinele, grăsimile, fibrele şi verdeţurile sporesc producţia de insulină, hormon care ajută la menţinerea glicemiei în limitele normale. Mai departe, este favorizată producţia hormonului numit colecistokinină la nivel intestinal, care îmbunătăţeşte digestia. Ulterior, hormonul numit leptină transmite creierului informaţia că eşti sătul. Astfel, toate mecanismele hormonale sunt puse în mişcare în mod corect şi vei fi sătul şi energic până la următoarea masă, fără să simţi nevoia să ciuguleşti alimente nesănătoase. 

3 reţete gustoase şi perfecte la dietă 

Smoothie cu unt de caju, cacao şi spanac

Ai nevoie de 375 ml de lapte fără lactoză (sau lapte de migdale, de caju, de nuci, de cocos, din seminţe de in), o jumătate de banană, o lingură de unt de caju, o măsură (lingură) de pudră de colagen, o lingură de cacao, 2 linguriţe de pudră maca, 2 linguriţe de scorţişoară, 2 linguriţe de seminţe chia, 2 mâini de spanac proaspăt. 

Smoothie cu fructe de pădure, chia şi spanac

Ingredientele necesare pentru acest smoothie sunt: 300 ml de lapte fără lactoză (sau lapte de migdale, de caju, de nuci, de cocos, din seminţe de in), 50 de grame de fructe de pădure (căpşu-ni, mure, zmeură, afine, la alegere sau combinate), 2 linguri de seminţe chia, o lingură de pudră proteică de vanilie, 10 nuci (nuci normale, caju, migdale, nuci pecan, la alegere sau combinate), 130 grame de „orez” din conopidă (se obţine prin tocarea măruntă a floretelor de conopidă crudă), 2 mâini de frunze de spanac. 

Smoothie cu zucchini, măr verde şi kale

Ai nevoie de 300 ml lapte fără lactoză (sau lapte de migdale, de caju, de nuci, de cocos, din seminţe de in), 60 grame zucchini tocat, un sfert dintr-un avocado mare, 60 grame măr verde, 3 linguri de seminţe de cânepă, o măsură (lingură) de pudră proteică de vanilie, 2 mâini de varză kale. Mixează ingredientele la blender în ordinea prezentării, până se obţine o compoziţie omogenă (aproximativ 2-3 minute). Dacă smoothie-ul este prea gros, poţi completa cu lapte până obţii textura dorită. Aceste smoothie-uri menţin senzaţia de saturaţie 4-5 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net