5 alimente care previn cancerul de sân

2 august 2016
article img
Rodia conţine polifenoli, cu proprietăţi antioxidante care previn dezvoltarea cancerului.www.clicksanatate.ro

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţin că până în anul 2020 numărul cazurilor de cancer de sân va creşte, iar una din opt femei ar putea face boala. Cu un stil de viaţă sănătos, riscul dezvoltării bolii poate fi redus.

1.Seminţe de in

Din in poţi obţine ulei de seminţe de in. Acizii graşi Omega-3 şi fibrele care se găsesc în acesta sunt de ajutor pentru a forma un scut de protecţie împotriva celulelor care ar putea duce la apariţia  cancerului de sân.  Include seminţe în iaurt sau într-un smoothie. Ai posibilitatea să adaugi ulei de seminţe de in la sosuri pentru salate.

2. Nuci braziliene

Bogate în seleniu, fibre şi acizi graşi Omega 3, nucile braziliene pot ajuta la combaterea inflamaţiei, pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar şi pentru a preveni creşterea tumorilor şi dezvoltarea de celule canceroase.

3. Usturoi

Sursă bogată de alicină, compus care luptă împotriva cancerului, usturoiul şi rudele sale (ceapă, praz, ceapă verde şi arpagic) sunt ideale în prevenţia cancerului de sân, dar şi a celui de colon şi de prostată. Usturoiul şi ceapa se folosesc la prepararea multor mâncăruri, de aceea sunt uşor de consumat în fiecare zi. Poţi să înghiţi câte un căţel de usturoi dimineaţa, pe stomacul gol, dar trebuie să nu suferi de afecţiuni gastrice.

Descoperă pe clicksanatate.ro mai multe alimente care combat cancerul mamar!

Ce poţi trata cu varză

Trucuri pentru o siluetă de invidiat