5 alimente care strică salatele
O salată pare a fi alternativa ideală pentru o masă hrănitoare şi sănătoasă. Dar, în funcţie de ingrediente, ea poate deveni un pericol pentru organism. Iată cele cinci alimente ce trebuie evitate atunci când preparaţi o salată.
Crutoanele. Cubuleţele de pâine prăjită sunt bogate în calorii, sare, carbohidraţi şi grăsimi şi, din acest motiv, nu constituie un adaos sănătos la salate.
Semipreparatele de carne tip “bacon bits”. 30 de grame de bacon bits (aşa cum se numesc semipreparatele din carne în hipermarketuri) aduc, la fiecare bol de salată, un plus de sare şi încă 133 de calorii.
Aceste bucăţele aromate de carne prelucrată industrial, în cuptoare cu microunde, conţin nitrit de sodiu, un conservant care creşte riscul apariţiei cancerului.
Vezi aici restul alimentelor pe care nu ar trebui să le incluzi în salate