5 alimente miraculoase care te scapă de efectele nocive ale poluării urbane

Ultima actualizare:

    Este suficientă o salată cu ulei de măsline în fiecare seară pentru a reduce riscul apariției cancerului la plămâni
Este suficientă o salată cu ulei de măsline în fiecare seară pentru a reduce riscul apariției cancerului la plămâni

Ești ceea ce mănânci, zice o vorbă des întâlnită în viața de zi cu zi. În ultimii doi ani rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că nivelul poluării din marile orașe europene a crescut de cinci ori față de acum 10 ani. Nutriționistul britanic Jane Clarke susține că efectele nocive ale poluării pot fi estompate, diminuate și chiar neutralizate cu o alimentație corespunzătioare. Și cum nimic nu este mai sănătos pentru organismul nostru decât o gură de oxigen, iată cele cinci alimente miraculoase care ne scapă de afecțiunile psihice și fizice produse de gazele de eșapament, emisiile fabricilor și alte elemente toxice din orașe.

O alimentație sănătoasă ne scapă de efectele nocive ale poluării. Nutriționistul și dieticianul Jane Clarke a povestit pentru Daily Mail că este suficient să introducem în alimentația zilnică cinci elemente pentru a reduce simțitor riscul apariției cancerului, demenței, diabetului și a bolilor cardiace. Poluarea urbană ucide anual peste 7 milioane de oameni. Așa că, în cazul în care nu locuiți în inima pădurii și atunci când deschideți larg ferestrele inhalați cel mai curat aer posibil, atunci este timpul să luați în considerate să consumați zilnic aceste cinci alimente miraculoase, care vă apără inclusiv de depresia inevitabilă expunerii la emisiile motoarelor diesel sau cele de metale grele ale fabricilor din spațiile urbane.  

Ce conține aerul pe care îl respirăm zilnic?

Aerul poluat din marile orașe conține monoxid de carbon, dioxid de sulf, ozone, oxizi de nitrogen și vapori chimici. Cele mai periculoase pentru sănătatea noastră sunt particulele fine, volatile, care sunt de 30 de ori mai mici decât părul uman și care pot ajunge în plămâni. Printre efectele acestora menționăm astmul, bronșita și emfizemul pulmonar.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net