5 beneficii neștiute ale porumbului
Porumbul este un aliment delicious, dar rar întâlnit în dieta zilnică. Click! îți arată câteva motive pentru care trebuie să mănânci mai mult porumb.
1. Ajută la digestie
Porumbul este foarte bogat în fibre insolubile, care se digeră foarte greu. Deci acesta poate părea un dezavantaj, aceste fibre combat problemele digestive, constipația și hemoroizii. Ajuns în stomac, porumbul absoarbe apa și sporește tranzitul intestinal.
2. Menține sănătatea sistemului nervos
Datorită faptului că este bogat în vitamina B și alți compuși ai ei, porumbul menține sănătatea sistemului nervos și a funcției cognitive a creierului (de învățare, n.r.). Lipsa de vitamina B în organism poate cauza diaree sau dermatită, în cel mai bun caz, sau demență, în cel mai rău caz.
3. Previne anemia
Anemia intervine, de obicei, din cauza lipsei de fier, vitamina B12 și acid folic în organism. Porumbul conține toate aceste vitamine și minerale, de care corpul tău are nevoie pentru a forma celule roșii noi.
4. Este bun pentru piele și ochi
Porumbul galben este o sursă importantă de betacaroten, care previne îmbătrânirea prematură a pielii, reduce efectele negative ale razelor solare asupra tenului și îmbunătățește vederea. Mai mult, betacarotenul creează vitamina A în organism, care întărește sistemul imunitar.
5. Previne cancerul
Antioxidanții sunt importanți în prevenirea cancerului, iar porumbul este o sursă importantă și conține, mai ales, un compus antioxidant numit acid ferulic. Acidul ferulic este un agent anticancerigen care s-a dovedit a fi eficient în combaterea tumorilor care generează cancerul la sân și la ficat.