5 beneficii neștiute ale porumbului

Ultima actualizare:

    Porumbul galben este bogat în betacaroten, care previne îmbătrânirea pieliifoto: Wikipedia
Porumbul galben este bogat în betacaroten, care previne îmbătrânirea pieliifoto: Wikipedia

Porumbul este un aliment delicious, dar rar întâlnit în dieta zilnică. Click! îți arată câteva motive pentru care trebuie să mănânci mai mult porumb.

1. Ajută la digestie

Porumbul este foarte bogat în fibre insolubile, care se digeră foarte greu. Deci acesta poate părea un dezavantaj, aceste fibre combat problemele digestive, constipația și hemoroizii. Ajuns în stomac, porumbul absoarbe apa și sporește tranzitul intestinal.

2. Menține sănătatea sistemului nervos

Datorită faptului că este bogat în vitamina B și alți compuși ai ei, porumbul menține sănătatea sistemului nervos și a funcției cognitive a creierului (de învățare, n.r.). Lipsa de vitamina B în organism poate cauza diaree sau dermatită, în cel mai bun caz, sau demență, în cel mai rău caz.

3. Previne anemia

Anemia intervine, de obicei, din cauza lipsei de fier, vitamina B12 și acid folic în organism. Porumbul conține toate aceste vitamine și minerale, de care corpul tău are nevoie pentru a forma celule roșii noi.

4. Este bun pentru piele și ochi

Porumbul galben este o sursă importantă de betacaroten, care previne îmbătrânirea prematură a pielii, reduce efectele negative ale razelor solare asupra tenului și îmbunătățește vederea. Mai mult, betacarotenul creează vitamina A în organism, care întărește sistemul imunitar.

5. Previne cancerul

Antioxidanții sunt importanți în prevenirea cancerului, iar porumbul este o sursă importantă și conține, mai ales, un compus antioxidant numit acid ferulic. Acidul ferulic este un agent anticancerigen care s-a dovedit a fi eficient în combaterea tumorilor care generează cancerul la sân și la ficat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net