5 diuretice naturale, cu efect garantat

Ai mereu picioarele şi gleznele umflate? Te-ai putea confrunta cu retenţia de apă, o problemă frecvent întâlnită printre femei. Din fericire, există plante care favorizează eliminarea apei în exces din organism, iar noi ţi le prezentăm pe cele mai eficiente. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Păpădia

Un remediu eficient împotriva retenţiei de apă sunt infuziile din flori de păpădie, care stimulează activitatea rinichilor şi cresc frecvenţa urinării. Prepară infuzia din două linguriţe de plantă uscată şi din 250 ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute şi bea trei căni pe zi.

Urzica

O altă plantă care favorizează eliminarea apei din organism este urzica. Infuzia preparată din această plantă acţionează ca diuretic natural, creşte fluxul urinar şi curăţă căile urinare. Peste o lingurinţă de frunze uscate de urzică toarnă 200 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat 10 minute. Este indicat să bei trei căni de ceai pe zi.Coada-calului

Recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce tractului urinar, coada-calului favorizează eliminarea pietrelor de la rinichi, dar acţionează şi ca un dezinfectant urinar. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă şi din 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, strecoară şi bea ceaiul între mese, câte trei căni pe zi.

Mătasea de porumb

Recunoscută pentru efectele sale diuretice, mătasea de porumb favorizează eliminarea apei şi a sărurilor în exces aflate în organism. De asemenea, este indicată în tratarea problemelor întregului tract urinar. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste două linguriţe de plantă şi lasă la infuzat cinci minute. Bea câte două căni de ceai pe zi.

Turiţa

O altă plantă de ajutor în combaterea retenţiei de apă este turiţa. Aceasta are efect diuretic şi ajută la curăţarea tractului urinar şi a sistemului limfatic. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste trei linguriţe de plantă uscată şi lasă la infuzat cinci minute. Bea câte trei căni de ceai pe zi.

cub camelia șucu (1) png
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
Kirstie Alley jpg
cub emma corrin png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg