5 legume mai sănătoase gătite, decât crude

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Chiar dacă nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cât mai multe legume şi fructe crude, iată că unele dintre acestea sunt mai sănătoase când sunt gătite. Şi asta pentru că valorile nutriţionale cresc odată ce sunt preparate la cald.

Însă nu vă gândiţi să le prăjiţi. Exclus! Pentru a beneficia de proprietăţile lor, trebuie să le preparaţi cât mai sănătos: fierte, gătite la cuptor sau la grătar. Explicaţia este simplă: structura celulară a acestor alimente se descompune, iar nutrienţii sunt absorbiţi mai uşor în organism. Iată cinci dintre alimentele ale caror beneficii sunt amplificate dacă sunt gătite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net