5 mituri despre depresie pe care trebuie să le uiți

Ultima actualizare:

    Depresia se manifestă diferit de la o persoană la altafoto: onlinehealth.wiki
Depresia se manifestă diferit de la o persoană la altafoto: onlinehealth.wiki

Depresia este o boală greu de detectat în lipsa unor specialiști, însă nu imposibil. Atunci când observi că o persoană dragă ție nu este la fel de energică cum este de obicei, cel mai bine este să o duci la un specialist, în loc să-i dai sfaturi eronate. Click! îți arată care sunt cele mai populare mituri despre depresie în care nu mai trebuie să crezi.

1. Depresie înseamnă tristețe

Fals! Depresia nu se manifestă numai prin tristețe, ci și prin oboseală constantă și extenuare, lipsa speranței și sentimente de neputință. Mai mult, există mai multe stadii ale depresiei, care variază, în funcție de intensitate, de la depresie minoră la depresie majoră.

2. „Depresia este doar în capul tău”

Această propoziție, des auzită de persoanele cu tulburări emoționale, poate sugera faptul că persoana respectivă minimalizează problemelor persoanei căreia i se adresează.

Depresia este o boală care afectează atât mintea, cât și corpul. Aceasta alterează modul în care te simți sau chiar modul în care gândești”, spun cercetătorii. Mai mult, rezultatele studiilor realizate pe această temă spun că  depresia poate afecta puternic corpul. Aceasta poate încetini funcțiile creierului, induce extenuarea mușchilor, slăbi sistemul imunitar și funcțiile inimii.

3. Poți observa oricând dacă cineva suferă de depresie

Depresia se manifestă diferit la fiecare persoană care o are, astfel, nu existe simptome bine stabilite ale depresiei. Mai mult, majoritatea oamenilor care suferă de depresie aleg să ascundă lucrurile princ are trec din cauza prejudecăților față de bolile mintale.

4. Ai nevoie de un motiv ca să fii depresiv

Anumite incidente dureroase din punct de vedere emoțional pot, cu siguranță, declanșa o formă de depresie, însă evenimentele tragice, precum moartea unui apropiat, divorțul sau traumele de orice fel pot face pe oricine să se simtă trist, gol pe dinăuntru și multe alte lucruri care sunt considerate a fi simptome ale depresiei. Pe de altă parte, depresia clinică poate interveni fără un motiv anume.

5. Trebuie să iei medicamente antidepresive pentru tot restul vieții

Chiar dacă medicamentele antidepresive pot fi folosite pentru tratamentul depresiei, acestea pot chiar să nu fie necesare. Tratamentul pentru depresie este diferit de la o persoană la alta și chiar dacă unei persoane îi sunt prescrise medicamente, nu înseamnă că trebuie să le ia pentru toată viața. Majoritatea formelor de depresie pot fi vindecate doar cu ajutorul terapiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net