5 motive să mănânci mai des mămăligă
Cu toate că este considerată mâncarea săracului, mămăliga te poate apăra și salva de multe boli.
Protejează stomacul și ficatul
Efectul de detoxificare al substanțelor conținute de porumb ajută ficatul să neutralizeze mai ușor substanțele toxice, să reducă riscul de insuficiență și ciroză hepatică.
Reglează glicemia
Porumbul ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, consumul de mălai fiind indicat în cazul diabeticilor. Reduce și cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză și de infarct.
Îți păstrează o talie de viespe
Există credința conform căreia mămăliga îngrașă. Nu este decât un mit. În realitate, mămăliga moale este de 4 ori mai sănătoasă decât pâinea, având mult mai puține calorii. Pe de altă parte, mămăliga făcută mai tare reduce caloriile doar la jumătate din valorile conținute de pâine.
Întârzie îmbătrânirea
Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariția bolilor psihice generate de hormonii tiroidieni.
Află pe clicksanatate.ro mai multe efecte benefice ale consumului de mămăligă!