5 plante care pun virozele pe fugă

Ultima actualizare:

Odată cu sezonul rece apar şi virozele. Şi ce poate fi mai neplăcut decât o răceală sau o gripă care să ne ţină la pat zile întregi? Un suport nepreţuit îţi pot oferi remediile naturale din plante care au acţiune imunostimulatoare, antioxidantă şi antiinflamatoare. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Echinacea

Această plantă are calităţi anitibacteriene, antiinflamatoare şi antivirale, fiind ideală ca metodă de a preveni, dar şi de a trata gripa şi răceala. Se foloseşte frecvent sub formă de tinctură, de sirop şi de capsule, dar o poţi consuma şi sub formă de ceai, care se prepară astfel: pune o linguriţă de echinacea în 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 10-15 minute, apoi strecoară lichidul. Bea trei căni cu ceai pe zi. 

Cătina

Supranumită „ginsengul românesc“, cătina este un aliat al sistemului imunitar datorită cumulului de antioxidanţi din compoziţia sa. Poţi urma o cură cu ceai de cătină fie pentru a preveni, fie pentru a combate virozele. Prepară ceaiul astfel: adaugă o linguriţă de fructe de cătină în 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat trei-patru minute, apoi strecoară. Bea două-trei căni cu ceai pe zi.

Rhodiola rosea

Cunoscută şi ca „rădăcina de aur“, Rhodiola rosea are numeroase proprietăţi benefice pentru organismul uman, printre altele fiind un bun susţinător al sistemului imunitar şi ajută la restabilirea echilibrului metabolic în organism. Pune o linguriţă de plantă uscată în 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat patru ore. Bea ceaiul pe tot parcursul zilei.

Gheara-mâţei

Originară din pădurea amazoniană, gheara-mâţei conţine substanţe care au puternice proprietăţi antimicrobiene, antioxidante şi antiinflamatoare. Are capacitatea de a elibera sinusurile şi este foarte utilă în tratarea infecţiilor gâtului şi ale urechii. Prepară ceaiul astfel: pune o linguriţă de scoarţă de gheara-mâţei în 300 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat şapte-zece minute, apoi strecoară. Bea două-trei căni cu ceai pe zi.

Ginsengul siberian

Folosit din cele mai vechi timpuri ca tratament natural pentru diverse afecţiuni, ginsengul siberian previne răceala şi gripa şi sporeşte energia şi vitalitatea. Poţi prepara ceaiul astfel: adaugă două linguriţe de rădăcină uscată de ginseng siberian în 250 ml de apă clocotită. Lasă 45 de minute la infuzat, apoi strecoară. Bea ceaiul zilnic, timp de câteva săptămâni, dar nu mai mult de trei luni. 

«Vaccinarea reprezintă o bună metodă de a preveni îmbolnăvirea»

Dr. Nicoleta Cristache, Medic specialist Medicină de Familie, Sanador: "Gripa este o boală respiratorie contagioasă cauzată de virusuri (virusul gripal cu tulpinile A, B şi C). Tipurile A şi B cauzează epidemii sezoniere. Se răspândeşte prin tusea, strănutul unei persoane infectate (picăturile Flugge) şi prin atingerea unei persoane infectate. Putem fi contagioşi cu 1-2 zile înainte de a prezenta simptomele şi până la 7 zile după ce ne îmbolnăvim, aşa că putem răspândi virusul gripal înainte de a şti că suntem infectaţi. Gripa este sezonieră şi îşi face simţită prezenţa în lunile noiembrie – martie, temperaturile scăzute favorizând transmiterea virusului. Tratamentul constă în medicaţie de tip simptomatic (antitermice, antitusive etc.) şi antiviral, care trebuie administrat în primele 48 de ore de la debutul afecţiunii. Este recomandat repausul la domiciliu, aerisirea încăperii, administratea de lichide şi ceaiuri la temperatura camerei.

Vaccinarea reprezintă o bună metodă de a preveni îmbolnăvirea. Campaniile de vacinare încep cu lunile septembrie-octombrie. Vaccinul antigripal conţine, cel mai adesea, tulpină din grupurile A şi B inactivate, administrarea făcându-se intramuscular, după ce pacientul a primit acordul de vaccinare de la medicul de familie sau medicul de medicină generală. "

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net