5 remedii cu usturoi crud

simeon stalpnicul png

Căpăţâna de usturoi este la îndemâna oricui şi e atât de folosită în bucătărie, încât ajunge să fie neglijată ca leac. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ cum s-o foloseşti în bolile respiratorii sau parazitare!

Are acţiune antiparazitară

Mănâncă frecvent usturoi crud între mese! Este excelent pentru detoxificare, deparazitare şi imunizare. Pentru a elimina paraziţii şi viermii intestinali, ia 2 căţei de usturoi de 2 ori pe săptămână. Dacă nu îi suporţi gustul, ia extract de usturoi sub formă de capsule, de 3 ori pe zi.

Cu miere, combate varicele

Usturoiul ajută la eliminarea grăsimii de pe pereţii vaselor de sânge, prevenind rigidizarea arterelor. Zdrobit şi combinat cu miere, este eficient în varice, artrită şi cardiopatie ischemică. Asigură o circulaţie bună, deoarece creşte fluiditatea sângelui, previne atacurile de cord şi angina pectorală prin dilatarea vaselor sangvine. Pisează 250 g usturoi şi lasă la macerat o săptămână cu 250 g de miere. Din acest macerat, ia o lingură de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Ţine o cură 60 de zile.

Scade colesterolul rău

Zdrobit şi amestecat cu puţină apă, scade colesterolul rău LDL, fiind indicat în ateroscleroză,  atac vascular cerebral. În caz de cardiopatie ischemică, e indicată o cură de 30 de zile: în primele 10 zile se ia o jumătate de căţel de usturoi pe zi, în următoarele 10 un căţel întreg pe zi, iar în ultima parte a curei, câte doi căţei pe zi. Pentru prevenirea aterosclerozei, tot 30 de zile, se iau 1-3 căţei de usturoi zilnic.

Ajută în bolile respiratorii

Acţionează asupra sistemului respirator şi a celui digestiv, având efect antiseptic. Creşte capacitatea corpului de a combate agenţii patogeni. Pentru astmatici este recomandat un macerat de usturoi, miere şi lămâie. Peste 10 căpăţâni de usturoi se pun 1 kg de miere şi sucul de la 10 lămâi. Se lasă 7 zile într-un recipient închis. Se strecoară şi se iau 4 linguriţe pe zi. 

Previne infecţiile

În scop preventiv, usturoiul poate fi folosit şi în cazul recidivei anumitor boli infecţioase. La micul dejun, se unge o felie de pâine cu ulei de măsline şi se adaugă peste un amestec de usturoi pisat şi pătrunjel tocat. 

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
claudia patrascanu copii png
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Amber Heard FOTO EPA-EFE
incaierare bataie agresiune
Hoefkens4 jpg
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg