6 motive pentru care ar trebui să nu mai mănânci atât de multă carne
Foarte multe persoane, care nu consumă carne sau o fac extreme de rar, sunt mai sănătoase şi mai puţin expuse afecţiunilor faţă de cei care mănâncă zilnic porc, vită, pui şi mezeluri. Iată mai jos de ce ar trebui să renunţi la carne.
1. Nu asimilezi bine calciul - O alimentaţie bogată în carne duce la eliminarea mai rapidă a calciului din organism, din cauza azotului din compoziţia proteinei din carne.
2. Îţi afectează dantura – Tot din cauza încetinirii absorbţiei calciului în oase, consumul de carne duce, în timp, la degradarea danturii.
3. Eşti vulnerabil în faţa bolilor - Potrivit studiilor, vegetarienii sunt mai feriţi de bolile de inimă sau de cancer decât persoanele care consumă şi carne.
4. Devii mai agresiv - Carnea conţine adrenalină (secretată în momentul uciderii animalului) care provoaca agresivitatea persoanei care o consumă.
5. Te expui pericolului grăsimilor saturate - Consumul frecvent de carne duce la creşterea colesterolului. Vei avea o inimă şi un ficat mai sănătoase dacă renunţi la ea.
6. Rişti să ajungi obez - Cei care nu consumă carne au cu 30% mai puţine şanse să devină obezi.