7 alimente care taie pofta de mâncare
Vrei ca dieta ta să funcţioneze ca la carte? Principala regulă este să reduci cantitatea de alimente necesare. Iată o listă de şapte alimentele ce menţin senzaţia de saţietate.
Apa. Dacă nu consumi suficientă apă şi nu eşti bine hidratat poţi avea impresia că îţi este foame. Acest lucru se întâmplă pentru că simptomele foamei sunt asemănătoare cu cele ale deshidratării şi anume energie scăzută, reducerea funcţiilor cognitive şi dispoziţie proastă.
Lactatele. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Appetite, persoanele care beau zer bogat în proteine mănâncă cu 18 procente mai puţin peste două ore decât persoanele care au consumat o băutură cu carbohidraţi.
Supa. Supa concentrată de carne, consumată înainte de prânz, reduce aportul total de calorii de la masă cu 20 de procente.
Ouăle. Dacă consumi ouă la micul dejun nu vei mai simţi senzaţia de foame până la prânz. Acest lucru se întâmplă datorită proteinelor. Cercetătorii spun că persoanele care consumă alimente bogate în proteine la micul dejun vor consuma mai puţine calorii pe parcursul zilei.
Fulgii de ovăz. Contribuie la păstrarea senzaţiei de saţietate o perioadă îndelungată. Astfel consumul fulgilor de ovăz îţi va domoli nevoia de a lua alte gustări, pentru că aceste alimente sunt bogate în fibre şi proteine şi au şi o cantitate mare de beta glucan.
Nucile. Datorită lor poţi mânca mai puţin. Nucile sunt alimente foarte bune pentru controlul apetitului, deoarece sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase, proteine şi fibre. Cele trei elemente nutritive încetinesc digestia şi reglează zahărul din sânge atunci când sunt combinate cu carbohidraţi ca fructe, fulgi de ovăz sau orez brun.
Merele. A consuma un măr cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă este recomandat, întrucât fibrele şi apa din acest fruct îţi vor oferi senzaţia de saţietate. Astfel vei mânca mai puţin la o masă.