7 alimente din care să-ţi iei necesarul de vitamina E

Ultima actualizare:
shutterstock 174199757 0 jpeg

Funcţionează ca un antioxidant, dar mai poate ajuta şi în calmarea inflamaţiilor, egalizarea culorii pielii şi accelerarea sistemului imunitar. În consumul zilnic, unui adult îi este necesară o cantitate de 15 miligrame de vitamina E, pe care o poţi obţine şi direct din alimente. Iată câteva dintre acestea!

Migdale

Bogate în fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, acestea sunt totodată şi o sursă perfectă de Vitamina E, câtă vreme se consumă într-o cantitate potrivită. O porţie de 100 g de migdale conţine până la 26 mg de vitamina E. 

Spanac

Proprietăţile spanacului nu ţin doar de prezenţa vitaminei E, ci şi de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii ochilor, reduce stresul oxidativ şi scade tensiunea arterială. Iar în bucătărie este extrem de versatil şi poate fi inclus în numeroase preparate delicioase. 

Avocado

Despre avocado, numai de bine! Este unul dintre fructele pe care mulţi oameni îl favorizează şi pe care l-ar putea consuma în numeroase feluri. Conţine 20 de vitamine şi minerale diferite, inclusiv vitaminele E, K şi C, dar şi acid folic. În plus, este ideal pentru aportul scăzut de colesterol, sodiu şi grăsimi săturate. 

Ardei roşu

Pe lângă faptul că este o sursă ideală de Vitamina E, ardeiul roşu crud conţine peste 200 de procente din necesarul zilnic de Vitamina C, B6, acid folic şi Vitamina A, care ajută la o vedere sănătoasă. 

Sparanghel

O porţie de sparanghel conţine doar 20 de calorii, dar are un profil impresionant completat de nutrienţi. Este bogat în fibre şi Vitaminele A, C, E şi K şi chiar conţine mici cantităţi de micronutrienţi, precum fier, zinc şi riboflavin, scrie csid.ro.

Măsline

Acest fruct intră în categoria de alimente bogate în vitamina E şi aminoacizi esenţiali, având efecte benefice atât asupra corpului, cât şi a minţii. Măslinele conţin şi cantităţi mici de acizi graşi esenţiali. Efectul antiinflamator al acestora îmbunătăţeşte sănătatea articulară şi previne deteriorarea asociată înaintării în vârstă.

Papaya

Binecunoscut datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi fibre dietetice, fructul de papaya oferă şi un plus de vitamina E. Efectul antioxidant al celei din urmă substanţe poate contracara impactul radicalilor liberi asupra celulelor şi a ţesuturilor. În plus, fiind bogată în vitamina A, potasiu, magneziu şi alte minerale, papaya susţine toate sistemele corpului. Consumul regulat de papaya îţi reduce riscul de a suferi de tulburări virale şi inflamatorii. Acest fruct poate înfrumuseţa aspectul pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net