7 alimente minune care îţi întăresc inima

24 iunie 2016
article img
Ciocolata neagră îți menține inima sănătoasă.www.clicksanatate.ro

Inima este organul care dacă este afectat ne pune serios viața în pericol. Așa că, trebuie să o menținem sănătoasă. Alimentația este foarte importantă în acest proces. Iată câteva alimente care te vor ajuta să ai o inimă în perfectă stare:

Roșiile

Sunt o excelentă sursă de potasiu, calciu, vitamina A şi de magneziu, elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii şi aritmiei cardiace. Licopenul, o altă substanţă care se găseşte din abundenţă în roşie, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge. De aceea, este indicat să consumi în fiecare zi cel puţin o roşie.

Fructele de pădure

Antioxidanţii, vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure reprezintă un adevărat răsfăţ pentru inima ta. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două‑trei ori pe săptămână mure, afine, zmeură sau fragi. Îţi vei păstra elasticitatea vaselor sanguine, care se poate pierde, în special cu înaintarea în vârstă.

Ciocolata neagră

Nu numai că este foarte gustoasă, dar este sănătate curată pentru inimă, datorită conţinutului de antioxidanţi. Ciocolata neagră scade nivelul colesterolului şi reduce tensiunea arterială. 

Citește mai multe despre acest subiect AICI. 

Citește despre cum îți poți menține ficatul sănătos. 

Află și cum poți avea o dantură perfectă.