7 secrete să scapi de petele de transpiraţie de la subraţ

Ultima actualizare:
Iată ce  trebuie să faci să nu mai  pătezi tricourile peste zi
Iată ce trebuie să faci să nu mai pătezi tricourile peste zi

Mercurul începe să urce în termometre şi soarele arde din ce în ce mai tare. Deja pe mijloacele de transport în comun „mirosul de transpiraţie” şi-a reintrat în drepturi. Iar atunci când ridicaţi mâna să vă prindeţi de bara de sus, tricoul dezvăluie o pată de transpiraţie de ţi-e mai mare ruşinea.

Experţii britanici coordonaţi de doctorul dermatolog Noor Almaani au realizat un plan de bătaie în 7 paşi care trebuie să ne scape de neplăceri. Iată cele 7 secrete ale unor subţiori frumos mirositoare şi uscate.

1. Dieta

Reduceţi cantitatea zilinică de cafea şi condimentele pentru că acestea activează neurotransmiţătorul numit acetilcolină care stimulează glandele sudoripare. De aici şi până la hiperhidroză (transpiraţie în exces) nu mai e decât un pas.

2. Antiperspirant

Folosiţi cu încredere antiperspirantul care conţine clorură de aluminiu. El trebuie aplicat atunci când nivelul de transpiraţie este minim, înainte de a vă duce la culcare seara. Aplicaţi antipersiprantul zilnic sau de două ori pe săptămână.


    Iată ce  trebuie să faci să nu mai  pătezi tricourile peste zi
Iată ce trebuie să faci să nu mai pătezi tricourile peste zi

3. Hainele

Dacă eşti predispus la transpiraţie excesivă, renunţă la hainele mulate şi alege materiale prin care pielea poate respira mai uşor. Dacă îţi transpiră picioarele, ia şosete dintr-un material textil absorbant tratat cu argint cu efect anti-microbian.

4. Medicaţie

Anumite medicamente stimulează transpiraţia necontrolată. Steroizii, antidepresivele, vitamina B3 şi opioidele produc mari dezechilibre în retenţia de apă în organism. Dacă trebuie să le luaţi zilnic, consultaţi doctorul de familie.

5. Botox

Dacă antiperspirantele nu reuşesc să vă ţină în frâu tendinţa de a transpira excesiv, contactaţi medicul. Experţii britanici susţin că injecţiile cu Botox vă scapă de problema transpiraţiei timp de un sezon, dar trebuie făcute la recomandarea doctorului.

6. Exerciţii

Evitaţi să faceţi duşuri fierbinţi înainte de a ieşi din casă, în caniculă. Evitaţi să faceţi exerciţii fizice sau alergări în aer liber dacă temperatura atmosferică depăşeşte 23-24 de grade Celsius. Dacă sunteţi nervoşi, respiraţi adânc timp de 5 minute pentru a vă calma.

7. Fructe

Încercaţi să vă hidrataţi corespunzător. Dacă beţi doi litri de apă pe zi este suficient, nu trebuie dublată cantitatea dacă afară e prea cald. Puteţi să vă hidrataţi mâncând pepeni, mere, caise, piersici sau legume precum castraveţii sau roşiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net