7 sfaturi să scăpaţi de răceli şi gripă! Sexul este cel mai bun tratament
A început sezonul gripelor şi răcelilor. Pentru a scăpa de tuse, febră, nas înfundat şi strănuturi medicii recomandă să facem mai mult sex decât în restul anului. Cercetătorii britanici susţin că ar trebui să profităm de faptul că soarele apune la ora 16.51, iar lumina artificială dăunează grav somnului. Aşa că e bine să petrecem cu alt scop mai mult timp între aşternuturi, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Bath. Iată cele 7 sfaturi antigraipale de sezon!
Am intrat vertiginos în sezonul răcelilor, gripelor şi virozelor. Este suficient ca unul din membrii familiei să intre în contact cu o persoană răcită pentru a aduce acasă virusul şi pentru a îmbolnăvi pe toată lumea. Studii recente au confirmat că persoanele care fac sex de două ori pe săptămână au sistemul imunitar mai rezistent decât ceilalţi şi răcesc mai greu. Iată 7 sfaturi venite din partea profesioniştilor care ne ajută să rămânem sănătoşi până la primăvară.
1. Faceţi sex!
Este sezonul răcelilor, aşa că e suficient ca unul dintre colegi să strănute lângă voi pentru a vă predispune la viroze sau boli ale căilor respiratorii. Veţi fi răcit timp de două săptămâni, dacă nu vă protejaţi făcând sex. Sexul întăreşte sistemul imunitar stimulând producerea de imunoglobulină A (IgA) şi oxitocină, un hormon care stimulează un somn odihnitor şi relaxant.
2. Dormiţi suficient!
În sezonul răcelilor, dacă faceţi sex de cel puţin două ori pe săptămână, veţi avea un somn mai odihnitor. Un somn bun, de 8-9 ore pe noapte înseamnă un sistem imunitar mai solid şi o rezistenţă mai ridicată în faţa infecţiilor şi a bolilor. Somnul permite organismului să se refacă după efortul de peste zi şi să se pregătească pentru a face faţă virusurilor din aer.
3. Faceţi sport!
Spune stop răcelii! Există o legădură directă între sport şi întărirea imunităţii. Cercetătorii de la Universitatea din Bath au studiat un grup de voluntari pentru a sesiza în ce mod influenţează sportul rezistenţa în faţa virusurilor. Astfel s-a descoperit că sportul stimulează eliberarea de anticorpi în fluxul sanguin şi în neutralizarea infecţiilor.
Citeşte şi:
De ce este sexul cel mai bun antidepresiv?
Lubrifianții fac ca sexul să fie mai plăcut și, în unele cazuri îi prelungesc durata
4. Mâncaţi usturoi!
Alungă răcelile, virozele, bronşitele şi bolile de sezon cu un leac băbesc. Usturoiul este un amic în lupta cu bacteriile, fungii şi streptococii şi un bun antiinflamator. O echipă mixtă de cercetători a remarcat efectul antiviral al usturoiului şi faptul că ajută sistemul imunitar de a menţine echilibrul microbiotic din intestinul subţire.
5. Meniul curcubeu
În sezonul răcelilor şi al gripei este bine să mâncăm colorat în fiecare zi. Asta înseamnă că din meniul zilnic nu trebuie să lipsească fructele şi legumele. Acestea sunt bogate în antioxidanţi şi în compuşi chimici ce stimulează sistemul imunitar în lupta contra infecţiilor şi virusurilor din mediul înconjurător. Un loc aparte îl au lămâile şi portocalele.
6. Spălaţi-vă pe mâini
Dincolo de alimentaţia specifică sezonului răcelilor şi gripei, este foarte important să ne spălăm pe mâini cât de des putem. 21% dintre răceli şi gripe sunt luate de pe propriiile mâini. Germenii trăiesc pe mâinile noastre şi ne atacă organismul îm momentul în care mâna intră în contact cu nasul, gura sau ochii.
7. Luaţi suplimente
Suplimentele alimentare sunt esenţiale în sezonul gripei şi al răcelii. Medicii britanici recomandă să luăm zinc, vitaminele D şi C şi mineralele magneziu şi calciu. Aceste suplimente alimentare ne ajută cu cel puţin 35% să facem faţă răcelii. Din 2014, zincul este considerat esenţial pentru dieta din perioada toamnă-iarnă, împreună cu vitamina D.