Acestea sunt cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control!
Vital pentru organism, colesterolul are ca funcții principale sintetizarea unor hormoni, producerea acizilor cu ajutorul cărora funcționează bila, metabolizarea carbohidraților.
Un nivel ridicat de colesterol „rău“ (LDL) poate provoca atac de cord sau accident vascular celebral, pentră că el se depune în artere, ducând la arteroscleroză. O valoare mare a colesterolului HDL este considerată bună pentru că împiedică depunerile de calcar pe pereții vaselor de sânge. Din fericire, poți ține colesterolul sub control prin alimentație.
Fulgi de ovăz
Pentru a-ți scădea și ține sub control colesterolul, fă anumite schimbări în alimentația de la micul dejun. Două porții de fulgi de ovăz consumate în fiecare dimineață reduc colesterolul „rău“ (LDL), cu 5,3%, în numai 6 săptămâni. Secretul stă în beta-glucan, o substanță din fulgii de ovăz care absoarbe colesterolul LDL.
Somon și pește gras
Acizii grași Omega-3 au proprietatea de a ține la distanță bolile de inimă și demența. Dar ei mai au un atu: scad colesterolul LDL. Potrivit unei cercetări efectuată de cercetătorii de la Universitatea Loma Linda, SUA, grăsimile Omega-3, care se găsesc în somon, sardine, hering, pot mări colesterol bun cu 4%.
Află care sunt cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control!
Probleme cu colesterolul? Scapă natural de această grijăGreșelile de la micul dejun care te îngrașă