Află tot ce trebuie să ştii despre febră

«Mecanismul» febrei

Oricât ţi s-ar părea de ciudat, până la un punct, febra este benefică. Ea creează un mediu neprielnic pentru multiplicarea şi răspândirea agenţilor patogeni. De asemenea, celulele albe au o activitate mai intensă datorită temperaturii crescute şi pot ajuta la distrugerea microbilor şi bacteriilor dăunătoare din organism. Dar când febra persistă mai mult de şapte zile, încep să apară complicaţiile şi trebuie să mergi la medic.

Cum se manifestă

O stare febrilă este însoţită de frisoane, de sete intensă, de indispoziţie generală. La copii, valorile mari ale febrei pot duce la convulsii. Dar lupta contra ei nu este dificilă: cu ajutorul unor prosoape umede, de obicei aplicate pe frunte, dar şi prin îmbăiere în apă călduţă, scade rapid.

Primele măsuri contra febrei

Dacă ai frisoane, o pătură groasă şi două sticle cu apă caldă la picioare te ajută considerabil. Pentru a scăpa de stările febrile, întăreşte-ţi imunitatea. Mănâncă fructe şi legume proaspete şi renunţă la obiceiurile dăunătoare.

Ce boli anunţă

Temperatura corpului creşte din cauza bolilor infecţioase, virale ori bacteriene, cum sunt răceala, gripa, pneumonia, meningita, toxiinfecţiile alimentare, infecţiile urinare şi rănile infectate.  Insolaţia poate fi şi ea însoţită de febră.

Medicamente recomandate

Nivelul febrei nu semnalează neapărat gravitatea afecţiunii. Dacă te simţi inconfortabil din cauza febrei, poţi apela la antipiretice: aspirină, ibuprofen şi acetaminofen.

Febra se manifestă printr-o creştere serioasă a temperaturii interne a corpului. Temperatura normală variază de la o persoană la alta, fiind situată între 36,1 grade Celsius şi 37,2 grade Celsius. Dacă termometrul arată mai mult, este un semn că organismul luptă cu o infecţie.

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
cub codruta filip png
cub monica anghel png
Nicolae Balcescu jpg
Luis Suarez FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg