Ai cam întrecut măsura cu friptura şi sarmalele? Uite cum scapi fără probleme digestive
Dacă ai stomacul sensibil, de Sărbători poţi avea mai multe probleme. Însă şi dacă eşti sănătos este bine să iei unele măsuri preventive, cu atâtea bucate consistente. De aceea, pregăteşte-ţi din timp trusa de prim ajutor.
Isopul ajută digestia
Mesele încărcate de Sărbători sunt de multe ori ,,vinovate” de problemele digestive. Pentru a evita apariţia acestora, încearcă infuzia de isop. Adaugi 1-2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită, apoi laşi acoperit 15 minute. Poţi bea câte 2-3 căni pe zi.
Pentru accelerarea tranzitului intestinal poţi încerca şi infuzia de rozmarin: dintr-o linguriţă de frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă fierbinte.
Poţi evita problemele digestive dacă bei 1-2 căni de ceai pe zi.
Măceşul, remediu în caz de crize biliare
Prepară o infuzie de măceş din 1-2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 15 minute. Poţi bea câte 2-3 căni pe zi.
Pentru înlăturarea stării de greaţă, simptom al dischineziei biliare, sunt recomandate produsele obţinute din porumbar.
Prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită, acoperi 15 minute; poţi consuma 3 căni pe zi.
Seminţele de mărar tratează balonarea
Folosită încă din vechime în medicina populară, infuzia din seminţe de mărar te ajută în cazul balonării. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de seminţe de mărar la o cană cu apă clocotită.
Acoperi 5 minute cana, apoi strecori şi după ce s-a răcit poţi să bei 1-2 căni pe zi. Acelaşi efect îl are şi infuzia de anason, pe care o poţi prepara dintr-o linguriţă de fructe la o cană cu apă fierbinte.
Lasă cana acoperită timp de 10-15 minute, după care poţi bea o cană pe zi, în mai multe reprize.
Cicoarea scade aciditatea
Alimentele grase şi dulciurile de Sărbători duc la creşterea acidităţii gastrice.
Recunoscută pentru proprietăţile terapeutice, cicoarea este un bun remediu şi pentru reducerea acidităţii.
Prepară un decoct din 1-2 linguriţe de rădăcină măcinată la o cană cu apă clocotită.
Lasă cana acoperită 10 minute, după care poţi bea câte 2-3 căni pe zi.
Mai poţi prepara o infuzie din salcâm adăugând o lingură de flori uscate la o cană cu apă fierbinte.
Lasă la infuzat timp de 15 minute, după care bea câte 2-3 căni pe zi.