Ai mâinile reci? Pune comprese calde cu ceai de coada-şoricelului!

Ultima actualizare:

Ai mâinile şi picioarele mereu reci, chiar dacă afară gradele sunt cu plus? Înseamnă că ai probleme cu circulaţia periferică. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum tratăm aceste simptome.

Ceaiul de cimbrişor e un bun leac pentru mânile reci. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită şi se beau 2 căni pe zi. Pune sângele în mişcare şi ne scapă de senzaţia neplăcută de frig din corp.

Măceşele nu sunt doar o bună sursă de vitamina C, ci ajută şi la îmbunătăţirea circulaţiei. Preparaţi un decoct dintr-o lingură de fructe, la o cană cu apă clocotită care se fierbe 10 minute. Se beau 2 căni pe zi.

Castanul sălbatic e un aliat când vine vorba de picioare reci. Se prepară un decoct dintr-o lingură de scoarţă la 250 ml apă clocotită, se fierb 20 de minute, apoi se strecoară. Se fac băi locale, calde.

Compresele calde cu ceai de coada-şoricelului sunt eficiente atunci când ai picioarele reci ca gheaţa. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la 200 ml de apă rece, se fierbe 15 minute, se aplică comprese locale calde.

image
image
image
image
image
image
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg
sofer bolnav la volan jpeg
masini jpeg
Gard FOTO Shutterstock jpg