Alcoolul, de ajutor după atacul de cord?

Ultima actualizare:

Cercetarea a fost realizată, conform Abc news, pe mai bine de 1.800 de bărbaţi care au supravieţuit atacurilor de cord şi a scos la iveală faptul că indivizii care consumau zilnic două pahare de băutură alcoolică aveau un risc de deces cauzat de boli cardiovasculare cu 42% mai scăzut şi cu 12 procente mai puţine şanse să se stingă din viaţă din oricare altă problemă, comparativ cu restul participanţilor.

Specialiştii au declarat că este cunoscut faptul că un consum moderat de alcool este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare în rândul populaţiei sănătoase.

Tipul de băutură nu a contat, însă s-a constatat că, în cazul marilor consumatori de alcool, şansele de supravieţuire erau egale cu cele ale indivizilor care nu consumă alcool. Cu toate acestea, există cercetători care pun la îndoială rezultatele acestui studiu.

În al doilea rând, nu se ştie dacă alcoolul are aceleaşi efecte şi în cazul femeilor. Robert Bonow, de la Northwestern Memorial Hospital, consideră că studiul nu ar trebui să încurajeze persoanele care nu consumă alcool să capete acest obicei după ce au suferit un atac de cord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net