Alimente care scad glicemia
Dacă ai fost diagnostică cu diabet, probabil că te gândești tot timpul cum să faci ca să nu crească nivelul de zahăr din sânge. În plus, probabil știi că pentru a menține nivelul glicemiei este necesară o dietă echilibrată, care implică consumul anumitor alimente.
Sunt 6 alimente care te ajută să menții nivelul glicemiei sub control:
Pepenele amar
Acesta este frecvent folosit atât ca produs alimentar, cât și ca medicament în unele culturi asiatice. În America de Nord poate fi consumat proaspăt, conservat, sub formă de ceai sau ca un supliment. Acest pepene amar prin consum activează o enzimă care poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, deplasându-l din sânge în celulele corpului, unde acesta poate fi utilizat pentru energie.
Scorțișoara
Descoperirile științifice asupra capacității scorțișoarei arată că ajută la reglarea glicemiei. Un studiu din 2003 a arătat că, luând 1 g de scorțișoară, timp de 40 de zile va contribui la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge. Alte studii au avut rezultate contradictorii. Ceea ce știm sigur este că scorțișoară te poate ajuta să folosești mai puțin zahăr în bucătărie, sau chiar în cafea, deoarece se adaugă aroma ei naturală. În plus, este bogată în antioxidanți.
Descoperă care sunt alimentele ce scad glicemia pe clickpentrufemei.ro.