Alimentele pe care să le eviți dacă ai ficatul gras. Dr. Marius Sava oferă cinci soluții garantate pentru tratament!
Corectarea obiceiurilor din stilul de viață este esențială în tratamentul ficatului gras. În acest sens, medicul Marius Sava oferă cinci soluții eficiente pentru gestionarea afecțiunii! Printre acestea se află și evitarea unor alimente care, de obicei, sunt considerate sănătoase.

Marius Sava oferă soluții pentru tratamentul ficatului gras / foto: Facebook, Shutterstock
Boala ficatului gras, cunoscută și sub denumirea de steatoză hepatică, este o afecțiune care presupune acumularea de grăsime în celulele ficatului. Netratată, poate evolua în etape și poate cauza hepatită, fibroză și ciroză, conform „Clinicii Cleveland”.
Dovezile științifice sugerează că relația strânsă între un stil de viață sănătos și gestionarea bolii ficatului gras este esențială. În acest sens, medicul Marius Sava a oferit soluțiile garantate pentru tratamentul acestei afecțiuni, printre care și evitarea unor alimente sănătoase.
Fructele, dușmanii din alimentație
Medicul Marius Sava, apreciat pentru sfaturile pe care le oferă în mediul online, le-a transmis urmăritorilor săi de pe Instagram că slăbitul, evitarea fructelor în exces, evitarea alcoolului, analizele anuale și consultul unui medic gastroenterolog sunt soluțiile optime în gestionarea bolii:
„Ai ficatul gras? Uite cinci modalități prin care poți să nu-l mai ai! Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să slăbești. Dacă ești supraponderal, dacă ai obezitate, metoda cea mai simplă prin care poți să slăbești ficatul, este să slăbești tu.
Al doilea lucru pe care trebuie să-l faci este să eviți consumul de alcool în exces. Alcoolul îngrașă ficatul!
Și ce mai îngrașă ficatul? Fructele în exces, pentru că ele conțin fructoză. Evită să consumi zahăr sau produse cu zahăr rafinat în fiecare zi, pentru că zahărul este un combustibil pe care ficatul îl folosește, și atunci când este în exces, acesta îl ține în el și ficatul se îngrașă.
Fă-ți analize măcar o dată pe an și vezi cum sunt transaminazele și cum îți este profilul lipidic. Nu în ultimul rând, atunci când lucrurile nu funcționează, trebuie să mergi la medicul gastroenterolog, care să îți facă mai multe analize, să vadă care este cauza”, a transmis medicul Marius Sava.