Alternative mai sănătoase la pâinea din făină de grâu
Pâinea din făină de grâu este cea mai consumată pâine de către români. Deși medicii nutriționiști ne recomandă consumul cât mai scăzut de pâine, majoritatea oamenilor nu pot concepe o masă fără aceasta.
Știm că pâinea conține fibre, esențiale pentru o bună digestie. Însă pâinea cumpărată din comerț conține și foarte multe e-uri, sare și zahăr, ceea ce evident ne face mai mult rău decât bine. Iar pâinea făcută din grâu integral are aditivi, ceea ce, din nou, nu este o alegere sănătoasă.
Iată însă câteva alternative sănătoase la pâinea albă din făină de grâu:Pâinea Oopsie
Este una dintre cel mai simplu de pregătit rețete de pâine și foarte bună pentru persoanele care țin dietă pentru că are un număr scăzut de carbohidrați.
Este făcută de obicei din ouă, cremă de brânză și sare. Este sățioasă și o alternativă excelentă la pâinea din făină albă!
Pâinea Ezekiel
E făcută din germeni de grâu, legume, mei, orz, secară albă, linte și boabe de soia.
Această pâine nu conține zahăr adăugat, o poți cumpăra din comerț, dar poți încerca să o pregătești și tu acasă. Totuși, dacă ai intoleranță la gluten, acest fel de pâine nu este cel mai bun pentru tine.