Analize de făcut în fiecare an

Ultima actualizare:

    Este necesar să ştii care sunt acele analize de făcut în fiecare an, pentru a avea grijă de starea ta de sănătateFoto: 123RF
Este necesar să ştii care sunt acele analize de făcut în fiecare an, pentru a avea grijă de starea ta de sănătateFoto: 123RF

Chiar dacă te simţi bine şi crezi că n-ai nici o problemă de sănătate trebuie să ştii care sunt acele analize de făcut în fiecare an. Testele medicale sunt obligatorii la orice vârstă, deoarece te scapă de riscul acelor boli care apar fără nici un avertisment şi de care nu poţi afla în alt mod.

Deşi aceste analize de făcut în fiecare an sunt absolut obligatorii, mulţi oameni trec cu vederea testele medicale şi riscă să se trezească cu boli grave în faze avansate, deoarece nu s-au dus la medicul de familie.

Testul  de sânge, cunoscut şi sub denumirea de hemogramă, se numără printre acele analize de făcut în fiecare an, în mod obligatoriu. Din aceste analize nu trebuie să lipsească hemoleucograma completă, care măsoară cantitatea de hemoglobină, numărul de trombocite şi numărul de globule albe şi roşii.  Aceste analize de făcut în fiecare an pot releva dacă aveţi un număr mare al globulelor roşii (RBC), acesta fiind un semn al deshidratării.  În schimb, valorile scăzute ale globulelor roşii semnalează prezenţa anemiei. Analizele de sânge sunt necesare şi pentru detectarea diverselor infecţii cu virusuri şi bacterii, a leucemiei, afecţiunilor ficatului şi ale splinei.

Analize de făcut în fiecare an: urina

Una dintre acele analize de făcut în fiecare an este cea de urină. Acest test este necesar pentru diagnosticarea bolilor, prin observarea la microscop a elementelor care se găsesc în urină, precum celulele şi cristilale. Aceste teste vă pot arăta dacă suferiţi de infecţii urinare acute, precum cistita, pielocistita sau glomerulonefrita. Pe lângă toate acestea, testele urinare sunt analize de făcut în fiecare an deoarece vă pot spune dacă aveţi boli ale rinichiului sau chiar hipertensiune arterială, în cazul în care urinaţi sânge.

Analize de făcut în fiecare an: electrogardiograma

Deşi unii oameni sar peste acest pas al evaluării sănătăţii lor, electrocardiograma se numără printre acele analize de făcut în fiecare an. Aceasta poate să arate modificările electrice la nivelul cordului sau dacă pacientul suferă de boala numită cardiopatie ischemică, care este din ce în ce mai frecventă şi este una din cele mai dese cauze de deces pe plan mondial.

Analize de făcut în fiecare an: ecografie la sân şi examen genital

Femeile ar trebui să îşi facă ecografii la sân, acestea făcând parte din acele analize de făcut în fiecare an. Cancerul la sân este una din cele mai frecvente afecţiuni maligne, iar un astfel de test poate să prevină din timp această boală gravă. Printre acele analize de făcut în fiecare an face parte şi examenul genital, fiind urmat de testul Papanicolau. Aceste teste sunt absolut necesare la femei, deoarece afecţiunile aparatului genital sunt foarte greu de depistat în alte moduri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net