Ananasul tratează indigestia şi previne cancerul

image
Un kilogram de ananas costă 6 leiFoto: Shutterstock

La îndemâna oricui, ananasul este fructul ce poate fi consumat în orice anotimp. În stare proaspătă sau în conservă, el aduce multe beneficii în organism. Iată de ce este indicat să îl incluzi în dieta zilnică!

• Tratează inflamaţiile şi indigestia. Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

• Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Este o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare, anunţă site-ul alegesanatos.ro.

• Conţine compuşi anticancerigeni. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.

• Întăreşte oasele. Prin conţinutul de mangan, întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Persoanele în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

• Previne formarea cheagurilor de sânge. Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

• Previne afecţiunile oculare. Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Gigi Hadid și Kanye West
Angelina Jolie si Brad Pitt
grasime corporala
carte mihai morar dan negru png
kanye west
mihai bendeac
Fotografia 1 jpg
image
image
image
image
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg
Copiii dintr un oraș din Franța fac frigul în clase jpg