Anemie? Trateaz-o cu sfeclă roșie!

Ultima actualizare:

    Anual, este indicat să ţii 2 cure de câte 2 luni cu suc de sfeclă.www.clicksanatate.ro
Anual, este indicat să ţii 2 cure de câte 2 luni cu suc de sfeclă.www.clicksanatate.ro

Pentru că are gust dulce și calități vitaminizante, sfecla roșie este des recomandată în curele care combat anemia. Această rădăcinoasă furnizează energie și revitalizează organismul, iar efectele pozitive pentru sănătate nu se opresc aici.

Știai că sfecla roșie este una dintre puținele legume care în urma preparării termice nu-și pierde elementele nutritive? O poți consuma coaptă sau în stare crudă cât mai des. Fiind benefică pentru sănătate, este indicat să nu-ți lipsească din meniu.

Pentru o legumă, sfecla conține mult zahăr (zaharoză), însă deține un indice glicemic mic (crudă-30, gătită-65). Asta înseamnă că poate fi inclusă cu succes în dieta diabeticilor, deoarece stabilizează glicemia.

Are acțiune remineralizantă

Frunzele de sfeclă sunt bogate în vitamine, în special A, K, B2 și B9, dar și B1, B6, C și E. Sunt remineralizante și reprezintă o sursă excelentă de cupru, fier, magneziu, mangan, calciu și potasiu. Grație acestor nutrimenți, sfecla cu tot cu frunze constituie un remediu prețios în caz de anemie. Despre sucul de sfeclă se spune că ajută la formarea sângelui, datorită fierului din compoziție, care contribuie la creșterea numărului de globule roşii. Acestea măresc rezistenţa organismului la infecţii.

Bea zilnic 1 pahar cu suc de sfeclă roşie, în cure de 3 săptămâni, și simptomele anemiei vor dispărea. Alte boli grave, cum sunt leucemia, pot fi ameliorate, dacă se consumă zilnic cel puțin 200-300 g de sfeclă roșie, gătită sau ca atare.

Pont

Pentru potențarea efectelor benefice, fă un amestec din suc de sfeclă roșie, suc de morcov, suc de țelină, suc de castravete, zeamă de lămâie și chefir. Această combinație are un gust deosebit și este foarte hrănitoare.

Adjuvant în hipertensiune arterială

Sfecla roșie poate să combată hipertensiunea, fiind bogată în potasiu, acid folic și betanină (pigmentul roșu cu rol în prevenirea cancerelor). Reglează tensiunea arterială și protejează sistemul cardiovascular, deoarece îmbunătățește activitatea musculaturii inimii.

Anual, este indicat să ții 2 cure de câte 2 luni cu suc de sfeclă și alte legume. Ai nevoie de rădăcină de sfeclă, morcovi, rădăcină de țelină și ghimbir. După ce le bagi în storcător și le pasezi, începi cura cu 50 ml de suc pe zi, crescând doza progresiv, până ajungi la 300 ml zilnic.

Accelerează metabolismul

Datorită conținutului său ridicat de minerale, vitamine și fibre (80%), sfecla ameliorează tranzitul intestinal și ușurează digestia. Dacă ai probleme cu stomacul sau suferi de sindrom de colon iritabil, mănâncă sfeclă roșie coaptă sau fiartă. Pentru a accelera metabolismul, fă un amestec dintr-o bucățică de sfeclă fiartă, 1 linguriţă de hrean şi 1 lingură de miere, pe care îl mănânci după masă. Dacă suferi de aciditate gastrică, ia dimineața, pe stomacul gol, câte 1 linguriță de sfeclă rasă cu miere.

Află pe clicksanatate.ro de ce să mănânci mai des sfeclă!

De ce sunt predispuse femeile la boli autoimune?

Parabenii: ce sunt și de ce să-i evităm

image
image
image
image
image
image
DSCF5056 jpg
new year 4720585 1280 jpg
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
top of the rock the beam profimedia jpg