Angelica, planta ce poate ajuta la tratarea a peste 80 de boli. Diabeticii nu au voie să o consume

Ultima actualizare:

    Preparatele din angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.Foto: Shutterstock
Preparatele din angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.Foto: Shutterstock

În tradiţia populară românească, angelica este o plantă cu puteri magice. Încă din timpul Renaşterii, medicii numeau angelica „Rădăcina Sfântului Spirit”, datorită puterii ei tămăduitoare în tratamentul celor mai grave boli şi în cazul epidemiilor.

Compoziţia chimică complexă a plantei Angelica archangelica (iarba îngerilor, antonică  şi buciniş, cum i se spune în popor) explică multiplele proprietăţi terapeutice, eficiente în tratamentul afecţiunilor interne grave. 

În scop medicinal, planta se recoltează în întregime primăvara şi la sfârşitul verii. Doar părţile superioare ale plantei, cele care cresc deasupra pământului, se recoltează în lunile iunie şi iulie. După recoltare, planta se usucă imediat şi se foloseşte doar în interval de un an. Atât rădăcinile, rizomii, cât şi seminţele, frunzele şi tulpinile acestei plante ocrotită de lege conţin uleiuri eterice, acizi organici, acizi graşi, taninuri, substanţe amare, glucide şi vitamine din complexul B.                                                                                                               

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne recomandă să cultivăm planta în propria gospodărie şi vom avea o farmacie a casei deschisă non-stop.

Angelica, eficientă în tratarea a peste 80 de afecţiuni interne

Datorită proprietăţilor sudorifice, antibiotice, digestive, angelica este eficientă în tratamentul intern a peste 80 de afecţiuni: stări depresive, astenie, isterie, dificultăţi de concentrare, întârziere de dezvoltare mentală la copii, bulimie, colită de fermentaţie şi de putrefacţie, gastrită hipoacidă, indigestie, ulcer gastro-duodenal, epidemii, rahitism, tulburări hormonale la femei, cancer, boli infecţioase grave ( TBC, hepatită virală, scleroză în plăci, ciroză, paralizie).

Pentru întârzierea procesului de îmbătrâne, specialiştii recomandă uleiul eteric din seminţe, în doze moderate de câte trei picături pe zi. La fel de eficientă este terapia cu rădăcini de Angelică, mestecate zilnic (câte doi cm).

Angelica, indicată în epuizarea sistemului nervos

Fitoterapeutul francez Eric Favre recomandă infuzia preparată din tulpinile şi rădăcinile plantei în tratamentul astmului şi în cazuri de epuizare a sistemului nervos. Deosebit de eficient este şi tratamentul cu rădăcini rase şi măcinate de angelică (câte două linguriţe pe zi), în digestii dificile, în anemii, balonări, aerofagie, bronşită, guturai şi în forme severe de gripă. În acelaşi timp, seminţele folosite la prepararea infuziilor (o linguriţă la o cană cu apă), calmează stările de agitaţie, depresia şi durerile de cap. Se consumă câte două căni pe zi, până la ameliorarea bolii.

Angelica elimină blocajele  

În cazul persoanelor copleşite de boli grave, tratamentul cu angelica elimină blocajele care se manifestă prin balonări, vomă, apatie şi absenţa dorinţei de a se lupta cu boala.     

Din tulpinile plantei se prepară băuturi tonice şi relaxante în toată Europa.   

Contraindicaţii!

Preparatele din angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
panouri fotovoltaice Ilustratie Enel AFM jpg
padure freepik jpg
pensie jpg
cutremur chile harta jpg
Bangkok jpeg
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net