Aparate dentare de Crăciun, cu brăduți sau fulgi de nea. Ce spune medicul stomatolog despre această modă


    Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog
Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonție și ortopedie dento-facială, semnalează apariția și în România a unui nou trend printre adolescenții din întreagă lume, care poartă aparat dentar: accesoriile cu simboluri de Crăciun, în culorile verde, roșu și alb.

“Asistăm la o creștere de 30% a pacienților copii sau adolescenți care se hotărăsc să înceapă un tratament ortodontic de îndreptare a dinților în clinica noastră. Trendurile mondiale de estetică a aparatelor și noile tehnologii ortodontice care răspund nevoilor pacienților sunt argumente în plus pentru tineri să facă pasul de a purta un aparat dentar pentru a rezolva sănătatea și dizarmoniile dinților. Noi, medicii stomatologi, le primim și promovăm cu entuziasm, pentru că s-a demonstrat că, pe termen lung, cuceresc tinerii și contribuie la sănătatea danturii pe termen lung și la încrederea pacienților în zâmbetul lor”, a declarat dr. Denisa Zaharia.

“În 2020, un aparat dentar nu mai este asociat cu durerile sau cu sârmele inestetice, ele pot fi, în funcție de preferințe, la fel de eficiente, chiar dacă sunt invizibile, discrete, colorate sau accesorizate trăsnit”, subliniază dr. Denisa Zaharia.

Purtarea măștii de protecție, un imbold pentru tratamentul ortodontic

Lunile de pandemie au adus schimbări în rândul categoriilor de pacienți ai cabinetelor stomatologice. “Purtarea măștii de protecție a reprezentat un imbold în plus pentru cei care aveau rețineri de ordin estetic pentru a începe un tratament ortodontic, pentru că interacțiunile sociale s-au împuținat, iar prezența lor are scutul măștii de protecție care acoperă zambetele”, subliniază dr. Denisa Zaharia unul dintre argumentele pentru care a crescut procentul copiilor, adolescenților și al adulților care au decis, pe timp de pandemie, să poarte aparat dentar.

În bilanțul activității medicale din ultimele 9 luni, dr. Denisa Zaharia a sesizat o creștere de peste 30% a numărului pacienților activi, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, care au hotărât să aibă grijă de sănătatea lor dentară prin vizite constante la clinică stomatologică.

Aparatele dentare cu brăduți sau fulgi de nea, ultima modă în rândul adolescenților
Aparatele dentare cu brăduți sau fulgi de nea, ultima modă în rândul adolescenților

“Am sesizat că oamenii au devenit mai conștienți, în această perioadă, de importanța sănătății în general, și în special a celei dentare. Cel mai probabil, contează faptul că mulți dintre ei încă lucrează de acasă, au un program mult mai flexibil, se programează pe tot parcursul zilei, nu numai la orele târzii la care reușeau anii trecuți să scape de la serviciu. Probabil faptul că nu mai pot călători, nu mai pot avea activitățile sociale cu care erau obișnuiți, din cauza restricțiilor, a făcut ca ei să-și îndrepte atenția și finanțele către rezolvarea problemelor dentare, pe care le tot amânau din motive de timp sau bani”, a explicat dr. Denisa Zaharia.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg