Ardeiul iute previne ulcerul

Ultima actualizare:

Condimentele şi ceaiul pot ajuta la scăderea şi menţinerea greutăţii, contribuind la procesul natural de ardere a grăsimilor. Tot ele fac minuni în procesul de digestie.

Piperul negru

Este cel mai popular condiment din bucătăria occidentală şi poate fi folosit la aproape toate tipurile de mâncare. Singur sau în combinaţie cu alte condimente se poate folosi pentru prepararea fripturilor, tocanelor, sosurilor şi mâncărurilor cu legume, salatelor. Iuţeala sa merge bine cu gustul de acru - calitate adesea folosită la prepararea peştelui.

Ardeiul iute

Omoară celulele canceroase. Prin substanţa pe care o conţine, capsaicina, luptă împotriva tumorilor de la nivelul pancreasului, plămânilor şi prostatei. Ardeiul iute roşu scade nivelul colesterolului total din sânge, al trigliceridelor şi agregarea plachetară. Contrar faimei că ar fi responsabil de apariţia ulcerului gastric, lucrurile stau tocmai invers: ardeiul iute ajută la prevenirea acestuia distrugând bacteriile.

Muştarul

Este un condiment des folosit pentru carnea fiartă, dar şi la sosuri, întrucât seminţele conţin emulgatori, muştarul îmbunătăţind nu numai aroma, ci şi stabilitatea sosurilor emulgate.

Caperele

Sunt bobocii unei plante căţărătoare care creşte în sălbăticie, mai ales în jurul Mării Mediterane. Aroma lor este picantă şi un pic acrişoară, gustul este puţin astringent şi pregnant. Se folosesc în sosurile cu roşii, merg foarte bine cu peştele, carnea de pui, în salatele de peşte şi cele de legume.

Usturoiul, ceapa, prazul şi hreanul

Sunt cunoscute încă din antichitate pentru gustul picant, dar şi pentru aroma puternică.

Se folosesc cu succes atât pentru preparate din carne şi fripturi, cât şi ca ingrediente în sosuri şi salate.

Coriandrul

Este un ingredient preţios pentru prepararea marinatelor destinate cărnii de pui, peşte, porc şi vitel, dar şi pentru prepararea amestecurilor de condimente pentru murături.

Plantele aromate

Pătrunjelul, mărarul, leuşteanul, busuiocul şi cimbrul sunt folosite în toate tipurile de preparate.

Pătrunjelul - pentru supe, tocăniţe, sosuri, salate. Puţină lume ştie că el ascunde  o comoară de vitamine şi minerale: multă vitamina C (20 de grame acoperă necesarul zilnic), beta - caroten, bioflavone (antioxidanţi), calciu. 

Tipuri de condimente

- acide (oţetul, acidul tartaric, sarea de lămâie şi acidul citric) ;- picante (piperul alb şi piperul negru, muştarul, boia de ardei iute şi dulce, caperele) ;- 8 aliacee (usturoiul, ceapa verde şi ceapa de apă, arpagicul, prazul şi hreanul) ;- aromate pentru asezonarea preparatelor culinare (coriandrul, chimenul, scorţişoara, vanilia, cuişoarele, anasonul, cimbrul, leuşteanul, tarhonul, mărarul şi pătrunjelul).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net