Ardeiul roşu reduce riscul de infarct

Ultima actualizare:

Nu degeaba ardeiul gras este atât de des folosit în bucătării.

Această legumă este una dintre cele mai sănătoase. Are multe vitamine, minerale şi licopen. Vitaminele A şi C sunt antioxidanţi puternici, şi cum în ardeiul gras cantitatea acestora este mai mult decât generoasă, aceştia ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, dacă fumaţi sau dacă trăiţi în prezenţa unui fumător, atunci e bine să consumaţi alimente bogate în vitamina A, printre care şi ardeiul gras. Această legumă reduce riscul apariţiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 şi acidul folic luptând pentru menţinerea sănătoasă a vaselor de sânge. Ca şi roşiile, ardeiul gras conţine licopen, un carotenoid puternic ce are avantajul de a scădea şansele de dobândire a mai multor tipuri de cancer, printre care cel cervical sau cel de pancreas. Puteţi consuma şi sucul proaspăt de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi, care este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali. 

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net