Aroma mentei influențează starea de spirit și crește puterea de concentrare

Ultima actualizare:

    Uleiul de mentă, adăugat în numeroase preparate,are numeroase beneficii pentru sănătate  Sursa foto:lataifas.ro
Uleiul de mentă, adăugat în numeroase preparate,are numeroase beneficii pentru sănătate Sursa foto:lataifas.ro

Frunzele de mentă sunt folosite de mii de ani pentru prepararea medicamentelor cu efecte benefice în tratamentul a numeroase probleme de sănătate. În timp, frunzele de mentă au fost adăugate în diferite preparate de igienă: pastă de dinți, apă de gură, gumă de mestecat.

Cercetătorii din diferite țări susțin că aromele unor plante ne asigură mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice.

Aromaterapia se bazează pe efectul uleiurilor volatile

Efectele aromaterapiei se bazează tocmai pe puterea uleiurilor volatile extrase din plante, remedii care stimulează funcţiile organismului. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în urma unor cercetări îndelungate, au confirmat beneficiile mentei. În timpul studiului, participanţilor li s-a dat să miroase frunze de mentă. Aroma plantei a avut efecte imediate atât asupra performanţelor atletice pentru cei care făceau jogging în mod normal, cât şi asupra capacităţii de concentrare a persoanelor care aveau  preocupări intelectuale sau efectuau munci administrative. „Deoarece aroma mentei influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare, înaintea unei acţiuni importante, pentru a vă recăpăta energia trebuie să aveţi la îndemână sau o punguţă cu frunze de mentă, sau  bomboane cu aromă de mentă”, susţin specialiştii americani.         

image
image
image
image
image
image
incendiu  jpg
Printesa Latifa jpeg
Teatru
inel Kate Middleton (3) jpg
betisoare ct captura video jpg
bivolaru 0 jpeg
plane 885321 1280 jpg
fobii jpg