Atenție părinți! Un adolescent a orbit și surzit după ce a mâncat DOAR cârnați și cartofi prăjiți timp de 10 ani

3 septembrie 2019
article img
Alimentele procesate i-au luat vederea și auzul adolecentului englezFoto: Shutterstock

Șocant! Un băiat, în vârstă de 17 ani, din Plymouth, Marea Britanie, a orbit și a surzit după ce a consumat timp 10 ani cartofi prăjiți, cârnați și chipsuri Pringles. Medicii sunt în stare de șoc și ne avertizează că ni se poate întâmpla și nouă. Acest gen de afecțiune este specific țărilor subdezvoltate.

Un britanic din Plymouth, de 17 ani, și-a pierdut vederea și auzul după o dietă tipică secolului 21: mâncare procesată, lipsită de substanțe hrănitoare. Conform medicului corespondent, din Anglia, dr. Denize Atan, tânărul își lua porția zilnică de nutrienți doar din cartofi prăjiți, pâine albă, cârnați și chipsuri Pringles. Și deși nu bea alcool, nu fuma și nici nu se droga, regimul l-a distrus. Dieta necorespunzătoare și extrem de neechilibrată l-a dus pe tânărul, care dorește să rămână neidentificat, într-o lume întunecată, pierzând aproape complet contactul cu realitatea. Societatea Națională a Sănătății spune că din cauza faptului că băiatul mânca alimente procesate, precum șuncă, păine albă, cârnați și chipuri, de aproape un deceniu, corpul lui a cedat. Deteriorarea auzului și văzului băiatului a început de când avea 15 ani, și s-au înrăutățit în timp, ajungând să își pierdă cele două simțuri.

Regimul tânărului, extrem sărac în vitamine

Vitaminele, care se găsesc în fructele și legumele proaspete, sunt necesare pentru funcționarea întregului organism, dar în special pentru nervul optic, o structură care conectează ochii de creier. Băiatul, pentru că avea un nivel îngrijorător de scăzut de vitamine în corp, și-a hărăzit singur o soartă necruțătoare: boala numită neuropatie optică nutrițională. În această patologie, se produc leziuni la nivelul nervului optic din cauza unei diete necorespunzătoare. De asemenea, faptul că tânărul avea deficiență de vitamina B, a contribuit la pierderea auzului. Dr. Atan a spus că: ”Alimentația de tip fast-food este, din punct de vedere nutrițional, foarte săracă, dar este ieftină și gustoasă”. Băiatul de 17 ani suferea și de o tulburare gravă de alimentație. Pacienții cu acest tip de dezechilibru sunt extrem de pretențioși în a-și alege hrana, fiind foarte sensibili la mirosul, textura, gustul, la felul cum arată și chiar ce temperatură are mâncarea lor. Fiindcă nu ingera decât anumite tipuri de mâncare, tânărul a ajuns într-o lume fără culori, fără sunete și să aibă oasele slăbite.

Această boală este întânită, în general, în Africa

Experții spun că acest tip de boală este tipică țărilor în curs de dezvoltare, precum țările din centrul Africii. În aceste regiuni subdezvoltate, oamenii nu au acces la mâncare hrănitoare, și, în consecință, ajung ori să fie înfometați până la deces, ori să dezvolte boli legate de subnutriție. Este primul caz de acest gen din Marea Britanie, ceea ce este îngrijorător, pentru că Regatul Unit nu face parte din țările sărace ale planetei.