Atenţie! Postul te poate îngrăşa. Ce să mănânci pentru a rămâne cu silueta intactă

image

Suntem în plin post al Crăciunului, perioadă în care renunţăm la carne, ouă şi lactate. Dar spre ce alte alimente ne orientăm? Unele ajută la detoxifierea organismului şi pot duce chiar la slăbire, altele, în schimb, sunt periculoase pentru siluetă.

“Ce facem noi românii în Post? Păi ne cam îndopăm cu pâine, cornuri şi covrigi, cu diverse produse din soia pe care le găsim uşor în supermarketuri, cu tot felul de zacuşti uleioase şi alte produse care nu duc în final decât la îngrăşare, la tulburări gastroduodenale, care nu slujesc în niciun caz ideii de Post şi de bine. 

De cele mai multe ori, produsele de Post conţin carbohidraţi (făinoase) sau grăsimi (uleiuri vegetale)”, atrage atenţia medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică. În aceste condiţii, riscul de îngrăşare în Post este major. Pe de-o parte din lipsa proteinelor animale, care dau senzaţia de saţietate, ne refugiem în alimente ce conţin carbohidraţi cu absorbţie rapidă şi grăsimi vegetale, tocmai pentru a ne potoli foamea. 

Pe de altă parte, oamenii nu ştiu că au alternative. Le e comod să-şi ia un covrig, să mănânce pâine cu… ceva, să se refugieze în cartofi prăjiţi, iar la finalul perioadei, acul cântarului le poate face o surpriză neplăcută. 

Postul ajută la detoxifierea organismului şi, dacă mănânci variat, echilibrat şi sănătos, poţi chiar să dai jos câteva kilograme. Ce e e bine să mănânci? 

Dimineaţa fructe, sau lapte vegetal cu cereale integrale; la prânz o supă cremă de ciuperci, de linte, o fasole cu usturoi, o mâncare de fasole boabe, de preferat cât mai închise la culoare, pentru că acele boabe au o cantitate mare de proteine, sau o salată cu quinoa, năut, porumb etc. Cina trebuie să fie uşoară, chiar dacă vorbim despre una compusă din legume, şi se ia până în ora 20.00. 

E bine să evităm alimentele procesate, fără nutrienţi de valoare, cele cu multă făină albă, grăsimi vegetale şi zahăr. Nu abuzăm de nici de fructe, de uleiuri, de miere. În schimb, profităm la maximum de zilele cu dezlegare la peşte. 

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
Regina Elisabeta
Ioana Petric jpg
BeFunky collage (12) jpg
Horoscop 29 septembrie sursa foto Pixabay
echipa nationala a iranului foto Captură video Twitter jpg
Lloyd Austin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta