Avocado te menţine tânăr
Ultima actualizare:
Avocado este unul dintre acele alimente cu proprietăţi aproape miraculoase. Cremos, cu un gust aparte, avocado este denumit şi untul vegetal. În dieta copilului, el trebuie introdus treptat, în combinaţii potrivite, care să-i placă.
Iată câteva motive pentru care toată familia ar trebui să consume avocado:
- este o sursă bogată de acizi graşi esenţiali (grăsimi sănătoase), vitamine şi minerale;
- întăreşte sistemul imunitar şi îl echilibrează pe cel nervos;
- creşte colesterolul bun (HDL) şi îl reduce pe cel rău (LDL), diminuează trigliceridele din sânge;
- are proprietăţi antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanşării cancerului ( în special cancerul oral, de sân şi de prostată);
- protejează ficatul împotriva cirozei şi hepatitei virale;
- protejează împotriva bolilor cardiovasculare, deoarece conţine vitamina B6 şi acid folic, dar şi Vitamina E, care protejează inima; reduce riscul de accident vascular cerebral;
- reglează hipertensiunea arterială, deoarece conţine potasiu;
- conţine polifenoli şi flavonoizi, de aceea protejează celulele sănătoase ale corpului de acţiunea radicalilor liberi, scăzând riscul dezvoltării bolilor inflamatorii şi degenerative;
- conţine luteină, carotenoid ce ajuta la îmbunătăţirea vederii;
- reglează nivelul glicemiei, ajutând la un control mai bun al diabetului în cazul celor diagnosticaţi şi la prevenţie în general;
- întârzie procesul de îmbătrânire al organismului datorită antioxidanţilor;
- combate mirosul urât al respiraţiei (halena), deoarece reglează cantitatea de toxine din organism şi curăţă intestinele;
- nutrienţii din compoziţia sa hidratează pielea şi înfrumuseţează părul;
- conţine multe fibre şi ajută astfel la menţinerea unui sistem digestiv sănătos, prevenind constipaţia;
- fiind un fruct bogat în vitamina K, creşte densitatea osoasă, prevenind astfel osteoporoza, iar sistemul osos al copiilor se dezvoltă la nivelul optim;
- ajută la acurateţea memoriei prin conţinutul de Vitamina E.
Click! spune
Avocado se poate consuma ca atare, atunci când este copt: devine moale, iar coaja se închide la culoare. Poate fi stropit cu suc de lime, piper şi sare, poate fi adăugat la salate sau poate fi făcut piure şi amestecat cu îngheţată sau shake-uri de fructe, potrivit amnascutacolo.ro.