Băutura nelipsită din meniul arabilor. O consumă după fiecare masă: ajută digestia, arde rapid caloriile și scapi de kilogramele în plus
Arabii sunt renumiți pentru mâncărurile lor, însă au grijă ca după fiecare masă să consume o băutură menită să ajute digestia și să ardă grăsimile. Un condiment puternic este nelipsit din bucătăria orientală.
Condimentul pe care arabii îl folosesc în ceai, cafea sau alte băuturi este cardamomul. Deja renumit pentru proprietățile sale, este un condiment provenit din India cu o aromă intensă, ușor dulce, care seamană cu cea a mentei.
Băuturile cu cardamom, consumate de arabi după fiecare masă
În prezent, cardamomul este folosit în întreaga lume. Pe lângă gustul puternic, are și proprietăți benefice organismului: vitamine, minerale și fibre, având un nivel de carbohidrați și calorii foarte scăzut.
Așadar, după fiecare masă, arabii obișnuiesc să bea ceai de cardamom sau cafea care să-l conțină pentru a le ajuta digestia și a arde caloriile.
Alte beneficii ale cardamomului
Cercetătorii de la Texas A&M AgriLife au descoperit faptul că persoanele care consumă cardamom dispun de multiple beneficii: creșterea apetitului, pierderea kilogramelor în plus și reducerea inflamației.
Autorul principal al studiului, Luis Cisneros-Zevallos, profesor de horticultură și științe alimentare la Departamentul de Științe Horticole al ”Texas A&M College of Agriculture and Life Sciences” afirmă că persoanele care aleg să consume acest ingredient pot avea un stil de viață mult mai sănătos datorită beneficiilor lui.
„Cardamomul este un condiment destul de puțin cunoscut în SUA, dar foarte comun în alte părți ale lumii”, spune Cisneros-Zevallos. „Acum am descoperit că acest mic condiment poate arde calorii și poate menține greutatea corporală, în timp ce crește apetitul”, explică el.
Studiul a fost efectuat pe animale
Animalelor vii le-au fost date diferite doze de semințe de cardamom, ca parte a unei diete obișnuite.
„Cardamomul crește pofta de mâncare, dar crește și consumul de energie și reduce grăsimea corporală”, susține Cisneros-Zevallos.
De asemenea, specialistul vorbește și despre proprietățile anti-inflamatorii ale cardamomului. Studiile lui Cisneros-Zevallos au demonstrat faptul că acest ingredient poate reduce inflamația de grad scăzut, care poate duce la inflamație cronică și apariția unor boli.
„Echipa noastră a descoperit o oportunitate uimitoare de a utiliza cardamomul ca promotor al sănătății generale”, a spus el. „Semințele de cardamom, cu această nouă funcționalitate, pot fi folosite în diferite industrii, inclusiv industria sportului și a suplimentelor alimentare pentru a favoriza producția de alimente mai sănătoase”, susține acesta.