Beneficiile ceaiului de merișor

Ultima actualizare:

    Beneficiile ceaiului de merișor: Tratează infecțiile urinarefoto: pinkgirl.ro
Beneficiile ceaiului de merișor: Tratează infecțiile urinarefoto: pinkgirl.ro

Merișorul este un arbust pitic, găsit, cel mai adesea, în zonele montane, iar în emisfera nordică se spune că era elementul principal al alimentației vikingilor. Astăzi, frunzele și fructele de merișor pot fi preparate într-un ceai foarte sănătos. Iată care sunt beneficiile ceaiului de merișor pentru sănătatea organismului.

Beneficiile ceaiului de merișor sunt vaste, de la tratarea infecțiilor urniare până la scăderea nivelului de risc cardiac. Click! îți arată cum se consumă ceaiul din frunze și fructe de merișor și cum ajută organismul, dar și care sunt precauțiile consumului acestui tip de ceai.

Beneficiile ceaiului de merișor: Combate infecțiile urinare

Unul dintre cele mai cunoscute dintre beneficiile ceaiului de merișor este tratarea infecțiilor urinare. Fructele mici și roșii pe care acest arbust le face pot fi folosite pentru prepararea de suc sau ceai, care mențin sănătatea tractului urinar. Acestea sunt bogate în substanțe antibiotice și antioxidante, dar și antibacteriene. Astfel, ele sunt eficiente în tratarea tuturor infecțiilor reno-urinare. Ceaiul de merișor se obține prin adăugarea unei lingurițe de plante la o cană de apă fierbinte. Apoi, cana se acoperă și se lasă la infuzat de la 5 până la 10 minute, iar apoi se strecoară și se bea. Pentru infecțiile urinare, dar și pentru alte probleme de sănătate, se consumă trei căni de ceai pe zi.

Beneficiile ceaiului de merișor: Scade nivelul riscului cardiac

Printre beneficiile ceaiului de merișor se află scăderea nivelului de risc cardiac. Merișoarele, fructele arbustului de merișor, conțin foarte mulți antioxidanți, care sporesc nivelul de HDL (colesterol bun, n.r.). Mai mult, tot datorită antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de merișor este cunoscut și pentru faptul că luptă cu radicalii liberi, cei responsabili pentru dezvoltarea bolilor degenerative, precum cancerul. Aceeași cantitate de ceai, trei căni pe zi, este recomandată și în acest caz.

Chiar dacă este foarte bun pentru sănătate iar beneficiile ceaiului de merișor sunt bine-cunoscute, este bine să consultăm un doctor înainte să începem să consumăm acest ceai. Merișoarele au o aciditate foarte mare ce poate deranja stomacul, iar consumul lui în exces sau în cazul unui intestin sau stomac sensibil poate rezulta în diaree sau reflux gastro-esofagian. De asemenea, consumul ceaiului de merișor nu este recomandat femeilor însărcinate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net