Beneficiile consumului de căpșuni
Căpșunile sunt fructe delicioase, preferate atât de adulți, cât și de copii. Acestea reprezintă o sursă importantă de vitamine și nutrienți necesari organismului, care pot ajuta în prevenirea sau tratarea anumitor boli. Click! îți arată care sunt câteva dintre beneficiile consumului de căpșuni.
De la tratarea anemiei până la efectul cancerigen, beneficiile consumului de căpșuni sunt vaste. Acest lucru se datorează cantității generoase de antioxidanți pe care o conțin, dar și faptului că sunt bogate în vitamine precum vitamina B5, vitamina C, vitamina B6 și vitamina K. Mai mult, căpșunile sunt sărace în colesterol și grăsimi saturate, și au foarte puține calorii, potrivit divahair.ro.
Beneficiile consumului de căpșuni: tratează anemia
Căpșunile sunt deseori recomandate persoanelor care suferă de anemie ușoară. Unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că revitaminizează organismul și au proprietăți nutritive importante, care asigură o alimentație corespunzătoare și pot combate anemia. Din același motiv, căpșunile pot lupta și împotriva asteniei și a insomniei.
Beneficiile consumului de căpșuni: protejează inima
Unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că substanțele antioxidante și antiinflamatorii pe care le conțin ajută la circulație și protejează vasele de sânge. Mai mult, acestea ajută la scăderea colesterolului și la reglarea tensiunii arteriale, fiind un factor important în prevenirea bolilor cardiace.
Beneficiile consumului de căpșuni: previne îmbătrânirea prematură
Antioxidanții și vitaminele pe care le conțin ajută la stimularea metabolismului și protejează celulele de anumiți factori toxici, prevenind îmbătrânirea prematură. Mai mult, acestea ajută la întinerirea organismului prin asigurarea aportului de vitamine necesar, acesta fiind unul dintre beneficiile consumului de căpșuni.
Beneficiile consumului de căpșuni: adjuvant în tratarea diabetului
Cercetătorii au efectuat niște teste în urma cărora au descoperit faptul că unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că pot facilita tratarea și prevenirea diabetului. Aceștia au demonstrat faptul că în urma consumului a 150g de căpșuni nivelul de zahăr în sânge al pacienților bolnavi de diabet a scăzut considerabil. Acest lucru se explică prin faptul că anumiți compuși din căpșuni duc la reducerea nivelului de zahăr în sânge.
Beneficiile consumului de căpșuni: are efect anticancerigen
Cel mai important dintre beneficiile consumului de căpșuni este efectul anticancerigen, care se datorează concentrației mare de antioxidanți pe care aceste fructe o conțin. În general, cercetătorii au descoperit că efectul anticancerigen apare, mai ales, în cazul cancerului la sân, cancerului de colon, cancerului de col uterin și în cazul cancerului de esofag. Antioxidanții pe care le conțin