Beneficiile consumului de ceai: când e bine să-l bei și când nu

Ultima actualizare:

    foto: unsplash
foto: unsplash

Știm cu adevărat care sunt beneficiile consumului de ceai? De ceva timp consumul de ceai a revenit puțin la modă. Sunt o mie și unul de motive să bei ceai în fiecare zi. Pentru că beneficiile consumului de ceai în fiecare zi sunt foarte multe.

Ceaiul este a treia băutură cea mai consumată din lume. După apă și cafea. Avem informații despre consumul său încă din jurul anului 250 înainte de Hristos, în China.

Care sunt efectele ceaiului?

Consumul de ceai este, fără îndoială, cel mai bun mod de a începe să ai grijă de sănătatea ta. Ceaiul este foarte bun, deoarece conține antioxidanți, flavanoli, flavonoide, catechine și polifenoli. Ce inseamna asta? Aceste elemente conferă ceaiului proprietăți antiinflamatoare și neuroprotectoare. Pe lângă reglarea poftei de mâncare.

Principalele beneficii ale consumului de ceai în fiecare zi:

  • Este un important antioxidant
  • Reduce riscul de a avea un atac de cord
  • Întărește oasele. În acest fel, ajută la prevenirea osteoporozei
  • Este un diuretic. Ceea ce ne ajută atunci când vrem să pierdem în greutate.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Este o sursă importantă de fier. Deci e un aliat în lupta cu anemia.
  • Ceaiul ne hidratează corpul. O altă opțiune atunci când vine vorba de hidratare. Deși nu este un substitut pentru apă.
  • Este sățios. Acest lucru este minunat dacă vrem să avem grijă de greutatea noastră. De asemenea, dacă îl bei fără zahăr, cu atât mai bine.
  • Stimulează buna funcționare a memoriei.

Cu siguranță îți pui adesea întrebarea când bei ceai și când nu? Orice moment al zilei este bun. Dar trebuie să diferențiem ce tip de ceai bem și la ce oră.

Există multe avantaje ale consumului de ceai pe stomacul gol. În această secțiune, cei mai buni aliați sunt ceaiul negru și ceaiul verde.

Ceaiul verde este un mare antioxidant. Prin urmare, idealul este să-l bei dimineața. Este mai sănătos să îl consumi în afara meselor.

În acest fel, fierul și acidul folic sunt mai bine absorbite. Acest ceai ne oferă energie și vitalitate. 

Și dacă este vorba de a avea mult mai multă energie, ceaiul negru este ideal. Este stimulentul perfect. Este ceaiul care îți oferă mai multă energie și vitalitate. Și este cel mai bun ceai pentru a te trezi dimineața.

Avantajele consumului de ceai dimineața sunt mari. Este un bun digestiv, reduce nivelul colesterolului, îți hidratează corpul, îți accelerează memoria. Și dacă nu ar fi suficient, consumul de ceai seara te ajută să slăbești și să arzi calorii. Nu orice fel de ceai e bun seara, însă, dar dspre asta vei afla mai multe în continuare.

Numeroase studii au confirmat că o ceașcă de ceai dimineața îți oferă mai multă energie decât o ceașcă de cafea. Pe lângă faptul că are mai multe beneficii pentru sănătate.

Contraindicații la consumul de ceai

Consumul de ceai dimineața este, fără îndoială, sănătos. Dar întrebarea este: poți să bei ceai seara?

Atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde sunt nerecomandate seara. Acest lucru se datorează cantității de teină prezentă în ele. Acest lucru ne împiedică să adormim ușor.

Există, însă, infuzii care reușesc să ne relaxeze corpul înainte de culcare. E vorba de infuziile de tei, balsam de lămâie sau rozmarin. În aceste cazuri, am putea spune că a bea ceai seara este bine. De vreme ce ne permite să ne liniștim mintea și să putem adormi.

Mai mult, consumul de ceai nu este recomandat în timpul sarcinii. Și cu atât mai puțin în timpul alăptării.

Acest lucru nu înseamnă că nu îl poți bea niciodată. dar trebuie să fii atentă.

Ceaiul este ca orice alt aliment, nu poate fi consumat în exces. Se recomandă să beți maxim două sau trei căni pe zi. Și întotdeauna în funcție de ce fel de ceai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net