Beneficiile uleiului de dovleac. La ce să-l folosim și cum ne ajută

Obţinut prin presare la rece, din seminţele de dovleac, acest ulei este bogat în nutrienţi importanţi pentru organism şi are beneficii atât pentru sănătatea, cât şi pentru frumuseţea ta. Folosit intern, doza optimă pentru a te bucura de beneficiile lui terapeutice este de două linguriţe zilnic.  

image

Inflamaţii. Conţinutul ridicat de grăsimi nesaturate din uleiul din seminţe de dovleac are un impact major asupra inflamaţiei din organism. Inflamaţia este una dintre principalele cauze ale bolilor frecvente în zilele noastre, iar uleiul de dovleac te poate ajuta să o elimini.

Prostată. Consumul de ulei de dovleac s-a dovedit a fi eficient în menţinerea sănătăţii prostatei. El este eficient şi în tratarea problemelor acestei glande, în special atunci când prostata îşi măreşte volumul. Bărbaţii care au depăşit vârsta de 50 de ani ar trebui să consume în mod frecvent ulei de dovleac pentru o prostată sănătoasă.

Uleiul de dovleac, ajutor și în diabet

Diabet. Pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip 1 sau cu diabet de tip 2 pot avea de câştigat de pe urma consumului de ulei de dovleac. Specialiştii susţin că acest ulei are calităţi antihiperglicemice.

Sănătatea mintală. Potrivit studiilor, consumul de ulei de dovleac are un impact pozitiv asupra psihicului, ameliorând depresia, mai ales în cazul copiilor.

Creşterea părului. Uleiul din seminţe de dovleac este uneori folosit ca supliment sau aplicat local pentru a susţine creşterea sănătoasă a părului. Studiile au arătat că are efecte în caz de alopecie şi dacă este consumat, şi dacă este aplicat local pe o perioadă de 3 luni. 

Inimă. Fiind un ingredient antiinflamator eficient, uleiul de dovleac este, bineînţeles, benefic şi pentru inimă. Având şi proprietăţi antihipertensive, înseamnă că este ideal pentru persoanele cu tensiunea arterială mare. Mai mult, reduce semnificativ colesterolul LDL („rău”) şi tensiunea arterială diastolică, dar ajută şi la creşterea colesterolului HDL („bun”).

Tractul urinar. Uleiul de dovleac are efecte benefice pentru sănătatea rinichilor, a vezicii urinare, dar şi a uretrelor, conform doc.ro. 

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net