Brânza de capră protejează oasele
Comparativ cu celelalte sortimente, brânza de capră poate fi introdusă în dieta persoanelor de orice vârstă, chiar şi a celor care au intoleranţă la lactoză. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în nutriţie, ne spune că acest sortiment de brânză este foarte valoros din punct de vedere nutriţional: 100 g brânză de capră conţin 100 mg de calciu şi 90 mg de fosfor, minerale necesare sistemului osos.
Ca alternativă la desert, brânza de capră protejează smalţul dinţilor pentru că reglează aciditatea cavităţii bucale. Deoarece are un conţinut redus de grăsimi(4 g) şi 60 de calorii(la 100 g), brânza de capră poate fi inclusă în dietele de slăbire. Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu mai semnalează încă un beneficiu al acestui sortiment de brânză asupra sănătăţii: este un tonic imunitar, deoarece capra nu se îmbolnăveşte de cancer.
Reţeta săptămânii
Salată de vară cu brânză de capră
Timp de pregătire: 30 de minute
Calorii: 98 /porţia
Ingrediente: 4 cartofi, 3 morcovi, o legătură de lăptucă, câte o legătură de mărar, de pătrunjel, 200 g brânză de capră, 3 roşii, 6 linguri ulei de măsline , 2 linguriţe de frunze de mentă, dată prin râşniţa de cafea.
Preparare: Se fierb cartofii şi se curăţă de coajă, se curăţă şi morcovii de coajă, se spală verdeţurile şi se toacă mărunt. Separat, se taie cubuleţe trei cartofi, morcovii, roşiile şi brânza. Aceste ingrediente se amestecă foarte bine. Din ulei, din cartoful rămas ( care se pasează) şi din mentă se face un sos, cu care se asezonează ingredientele.