Brânza de capră protejează oasele

Ultima actualizare:

Comparativ cu celelalte sortimente, brânza de capră poate fi introdusă în dieta persoanelor de orice vârstă, chiar şi a celor care au intoleranţă la lactoză. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în nutriţie, ne spune că acest sortiment de brânză este foarte valoros din punct de vedere nutriţional: 100 g brânză de capră conţin 100 mg de calciu şi 90 mg de fosfor, minerale necesare sistemului osos.

Ca alternativă la desert, brânza de capră protejează smalţul dinţilor pentru că reglează aciditatea cavităţii bucale. Deoarece are un conţinut redus de grăsimi(4 g) şi 60 de calorii(la 100 g), brânza de capră poate fi inclusă în dietele de slăbire. Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu mai semnalează încă un beneficiu al acestui sortiment de brânză asupra sănătăţii: este un tonic imunitar, deoarece capra nu se îmbolnăveşte de cancer.

Reţeta săptămânii

Salată de vară cu brânză de capră

Timp de pregătire: 30 de minute

Calorii: 98 /porţia

Ingrediente: 4 cartofi, 3 morcovi, o legătură de lăptucă, câte o legătură de mărar, de pătrunjel, 200 g brânză de capră, 3 roşii, 6 linguri ulei de măsline , 2 linguriţe de frunze de mentă, dată prin râşniţa de cafea.

Preparare: Se fierb cartofii şi se curăţă de coajă, se curăţă şi morcovii de coajă, se spală verdeţurile şi se toacă mărunt. Separat, se taie cubuleţe trei cartofi, morcovii, roşiile şi brânza. Aceste ingrediente se amestecă foarte bine. Din ulei, din cartoful rămas ( care se pasează) şi din mentă se face un sos, cu care se asezonează ingredientele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
constanta pexels jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net