Broccoli previne apariţia cancerului la ficat
Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au arătat că un consum săptămânal de broccoli poate contracara acumularea de grăsimi la nivelul ficatului, ceea ce creşte riscul de apariţie a cancerului.
Persoanele care consumă broccoli de 3-5 ori pe săptămână au prezentat un risc redus de cancer hepatic. Studiile de până acum au arătat că broccoli protejează şi împotriva cancerului de sân, de prostată şi de colon.
Studiul a fost coordonat de Elizabeth Jeffery, profesor de nutriţie de la Universitatea din Illinois, şi a fost publicat în Journal of Nutrition. Cercetătorii au analizat cobai care nu erau predispuşi genetic la obezitate, ci aceia care au ajuns astfel din cauza dietei. Aceştia şi-au motivat decizia astfel: majoritatea oamenilor nu sunt predispuşi genetic la obezitate, dieta occidentală fiind principala cauză. Dieta americanilor este plină de grăsimi saturate şi de zahăr, fiecare fiind convertite de ficat în grăsime corporală.