Cafeaua făcută la filtru, mai sănătoasă decât cea la ibric

Ultima actualizare:

    Boabele de cafea conţin diterpene, substante organice care cresc colesterolul şi pe care filtrul le reţine.www.clicksanatate.ro
Boabele de cafea conţin diterpene, substante organice care cresc colesterolul şi pe care filtrul le reţine.www.clicksanatate.ro

Cafeaua este unul din produsele studiate la nivel internaţional, iar în urma acestor studii, experţii au agreat că un consum moderat prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine a întregului organism.

O adevărată sursă de antioxidanţi, care ajută la prevenirea inflamaţiilor din corp, ţinând astfel la respect boli precum artrita, ateroscleroza sau cancerul. De asemenea, antioxidanţii neutralizează acţiunea radicalilor liberi, care pot cauza stresul oxidativ ce duce la boli cronice.

Există o largă gama de moduri prin care poți să faci o cafea. De la aparate până la arome, cafeaua îți îmbunătățește memoria și ține atacul de cord la distanță.

Consiliul olandez pentru sănătate a relatat în urma unui studiu că preparată la filtru cafeaua este mult mai sănătoasă decât în varianta preparată la ibric.

Cafeaua la filtru scade colesterolul

Tot în urma acestui studiu s-a constatat că boabele de cafea conțin diterpene, substante organice care duc la creșterea ușoară a colesterolului rău (LDL) din sânge. Atunci când folosești filtru de hartie acesta reține aceste elemente, obținând astfel o licoare sănătoasă și gustoasă.Atât în cafetierele care au un filtru cât și în aparatele cu capsule aceste substanțe organice nocive, cafestolul și kahweolul dispar aproape complet, iar efectul asupra colesterolului este nesemnificativ.

Află pe clicksanatate.ro ce cantitate de cafea este dăunătoare în sarcină!

7 simptome ale accidentului vascular cerebral

Aliați din farfurie contra durerilor

image
image
image
image
image
image
atac cutit jpeg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
decoratiuni feng shui shutterstock 1868255917 jpg
pompieri incendiu jpeg
Pensii 2022  Vesti bune pentru pensionarii din Romania cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie webp
hrana pisici shutterstock jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net