Caisele, remediu pentru afecțiunile pielii

Ultima actualizare:

Remediu dulce pentru o mulţime de boli, dar şi pentru frumuseţe, caisele sunt un izvor de vitamine, minerale şi fibre. Cea mai bună cale de a beneficia de nutrienţii lor este să le consumăm în stare crudă sau proaspătă, însă putem profita de efectele lor pozitive şi dacă le adăugăm în diverse reţete.

Tratează afecţiuni ale pielii 

Caisele pot fi şi un remediu natural pentru numeroase afecţiuni cutanate: eczema, pruritul cutanat, scabia şi alte boli dermatologice iritante. 

Vitamina A şi antioxidanţii transformă aceste fructe într-un adjuvant de bază în menţinerea sănătaţii pielii şi întârzierea primelor semne de îmbătrânire.

Constipaţie 

Bogate în fibre, caisele au proprietăţi laxative, fiind recomandate celor care suferă de constipaţie. Fibrele ajută sucurile gastrice şi digestive să absoarbă nutrienţii din hrană şi să proceseze mai uşor alimentele.

Sistemul osos 

Caisele conţin minerale, care sunt esenţiale pentru dezvoltarea corectă a oaselor şi menţinerea densităţii osoase. Calciul, fosforul, magneziul, fierul şi cuprul îndeplinesc roluri importante în formarea de materie osoasă. S-a descoperit că mineralele pot preveni chiar şi instalarea afecţiunilor osoase specifice înaintării în vârstă, precum osteoporoza.

Protejează inima 

Conţinutul ridicat de vitamina C, potasiu şi fibre alimentare din caise înseamnă o bună sănătate cardiovasculară. Consumate frecvent, caisele protejează sistemul cardiac de numeroase boli, precum ateroscleroza, infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral. 

Reglează nivelul fluidelor 

Aportul important de potasiu din caise ajută la menţinerea echilibrului lichidelor în corp, respectiv la procesul de distribuire corectă a energiei către organe şi muşchi. Un echilibru desăvârşit al eletroliţilor înseamnă mai multă energie, risc diminuat de instalare a crampelor şi o bună circulaţie a sângelui.

Ameliorează febra 

Sucul de caise este folosit pentru ameliorarea febrei, întrucât furnizează vitaminele, mineralele, caloriile şi lichidele de care organismul are nevoie pentru a se detoxifia. 

Conţin substanţe antiinflamatorii, care ajută la reducerea temperaturii interne a corpului. Sunt benefice şi pentru controlul simptomelor artritei sau al gutei.

Anemie 

Fierul şi cuprul din caise participă la formarea hemoglobinei, fiind utile în tratarea anemiei, potrivit www.sfatulmedicului.ro.

Reducerea riscului de cancer 

Carotenoizii şi alţi antioxidanţi din caise neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi şi previn, astfel, transformarea celulelor sănătoase în celule canceroase.

Antiasmatic 

Uleiul esenţial de caise este un antiastmatic eficient, ameliorând simptomele acestei boli respiratorii şi deţinând proprietăţi expectorante, care ajută la prevenirea crizelor de astm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net