Când dormim mai puțin, mâncăm mai mult!
Când crește oboseala, sporește și pofta de mâncare! Dacă din diverse motive dormim puțin, iar nopțile sunt foarte scurte, atunci și oboseala își spune cuvântul sub diferite forme, iar puterea de concentrare este redusă. Mai mult, în mod alarmant, în astfel de situații mâncăm mai mult ca de obicei .
În mod alarmant, în astfel de situații mâncăm mai mult ca de obicei și la primele ore ale dimineții alegem hrană consistență: hamburgeri, sandwich cu carne și grăsimi, tot felul de preparate pe care le întâlnim în drum spre serviciu. La aceste situații paradoxale, specialiștii în neuroștiințe de la Universitatea din Chicago în colaborare cu omologii lor de la Bruxelles au găsit explicația
Lipsa somnului accentuează activitatea centrilor nervoși
În astfel de situații, lipsa somnului accentuează activitatea centrilor nervoși care reglementează variațiile de apetit și pofta de mâncare. Specialiștii în neuroștiințe susțin că atunci când dormim puțin, semnalul alarmant legat de starea de oboseală rămâne ridicat, peste nivelul normal, până spre seară, cu 33%. De aceea, adesea, lipsa de somn este asociată cu obezitatea! Cu cât vom dormi mai puțin, cu atât vom mânca mai mult și avem neșansa să trecem destul de repede în categoria persoanelor obeze.